Budi dio naše mreže

O Hodu franjevačke mladeži za portal Hrvatske katoličke mreže razgovarali smo s fra Mislavom Lukačevićem, duhovnim asistentom na Hodu.

/ Matija Đudarić

Fra Mislav objasnio nam je da će vrhunac i cilj Hoda biti održan u Asizu, gdje će mladi ulazeći u crkvu Gospe od Anđela primiti potpuni oprost. “Hodočastimo Hrvatskom, obilazimo mjesta zajedno sa sv. Franjom te svjedočimo Krista i vjeru”, poručio je.

Pojasnio je i kako postoji nekoliko bratstava, i to osječko, zagrebačko te dalmatinsko. “Mi iz zagrebačkog hodamo rutom iz Karlovca do Samobora, a osječko hoda od Osijeka do Našica. Kroz 5 dana hodamo i idemo prema Asizu”. Rekao je i kako je odaziv jako dobar. “Na područnim mjestima postoji više Frama i ne mogu ići svi, autobusi i smještaji su puni.”

Foto: Fra Mislav Lukačević/ Hod franjevačke mladeži

Bratstvo s kojim hodočasti grupa našeg sugovornika putuje prema Samoboru. “Krenuli smo iz Karlovca i idemo prema Samoboru. Susrećemo se sa brojnim župnicima koji su nas primili, ali i sa brojnim ljudima koji nam izlaze u susret. Neki se i čude tko su ovi koji hodaju i vesele se. Uz nas, 5 duhovnih asistenata s nama su otprilike 95 framaša i 3 časne sestre.

“Iskustva su nova, radosna i jedinstvena, naglasio je i dodao kako je atmosfera više nego dobra. “Mladi su veseli, raspjevani i umorni nada sve od hodanja, ali uz jako dobru atmosferu. Svi rastemo zajedno, i duhovni asistenti i mladi.”

Foto: Fra Mislav Lukačević/ Hod franjevačke mladeži

“Ovaj nam Hod poručuje da se ne trebamo bojati biti s Kristom, pričati o njemu i slaviti ga”, zaključio je fra Mislav.

Podsjećamo, Hod Hrvatskom traje 5 dana te se nakon toga u Asizu kroz 4 dana obilaze brojne znamenitosti.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja