Budi dio naše mreže

Pripadnice i pripadnici Hrvatske vojske uputili su čestitku svima u povodu Dana državnosti Republike Hrvatske u kojoj je istaknuto da Hrvatska vojska čuva i brani Hrvatsku i svaki hrvatski život s ljubavlju, odgovornošću i predanošću. "Mi smo prisegnuli našim poginulim vitezovima, našem narodu, našoj Hrvatskoj da ćemo s ponosom i dostojanstvom kročiti našim putem."

/ at

Pripadnice i pripadnici Hrvatske vojske uputili su u subotu 30. svibnja prigodnu video čestitku pripadnicima i pripadnicama Hrvatske vojske i djelatnicima Ministarstva obrane Republike Hrvatske te svim građanima Republike Hrvatske u povodu Dana državnosti Republike Hrvatske, priopćili su iz Ministarstva obrane RH.

Svaki naš vojnik, mornar, pilot, dočasnik ili časnik, djelatni ili u pričuvi spreman je stati u obranu Hrvatske.”

“S ponosom čestitamo 30 godina hrvatske državnosti! Hrvatska vojska je potekla iz naroda i tu smo za narod, čuvamo naš dom, naše predivno more, otoke, ravnice i planine, naše nebo i svaki ljudski život! Za nas nema nepremostivih prepreka! Nijedna zadaća nije neizvediva, to je naša dužnost i naša obveza! Hrvatska vojska to radi s ljubavlju, odgovornošću i predanošću. Mi smo prisegnuli našim poginulim vitezovima, našem narodu, našoj Hrvatskoj da ćemo s ponosom i dostojanstvom kročiti našim putem. Svaki naš vojnik, mornar, pilot, dočasnik ili časnik, djelatni ili u pričuvi spreman je stati u obranu Hrvatske. Naša je čast služiti svojoj Domovini, naše zajedništvo i hrabrost naša je snaga u svim izazovima”, poručili su pripadnici Hrvatske vojske.

“Pobijedili smo u Domovinskom ratu, izvojevali mnoge bitke, rasli smo u ratu i izgrađivali se u miru. Obučavali se, opremali, modernizirali, izgradili se u moćnu vojsku koja zna, hoće, može, koja ulijeva povjerenje (…) Naša snaga nije samo u našem oružju, ona je u našim vojnicima, našem vojničkom duhu, našoj ljubavi prema domovini, našoj želji za slobodom, za neovisnošću”, navedeno je među ostalim u videu koji je objavio MORH.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja