Budi dio naše mreže

U župnoj crkvi Blažene Djevice Marije preko puta Arene imat ćemo misu u 18.30 u petak, a iza toga će župnik izložiti Presveti Oltarski Sakrament koji će tamo stajati sve do 23 sata dok zadnji posjetitelj ne izađe iz Arene. Molit ćemo za sutrašnji događaj, zazivat ćemo Duha Svetoga, hrvatske obitelji, za zajedništvo i za posebnog gosta Jima Caviezela koji je došao sa suprugom Kerri i troje djece, i koji je pripremio je prekrasno svjedočanstvo.

/ dp

Nakon šest koncerata, među kojima je i povijesni spektakl na Maksimiru, Laudato televizija prvi puta organizira cjelodnevni duhovni program. Iako se ne radi o koncertu, Arena Zagreb će 27. svibnja biti ispunjena do kraja, sa 17 tisuća posjetitelja. Veliki molitveni dan činit će nagovori duhovnika upotpunjeni molitvom i glazbenom pratnjom, gostovanjem glumca Jima Caviezela, koji javno svjedoči svoju vjeru, i slavljenjem za kraj. Sličnog duhovnog susreta za ovako veliki broj sudionika, izuzev posjeta papa, u Hrvatskoj nije bilo još od duhovnih obnova pokojnog fra Zvjezdana Linića.

Direktorica Laudato televizije Ksenija Abramović gostovala je u emisiji Aktualno i otkrila nam iz prve ruke kako izgledaju stvari neposredno prije početka velikog molitvenog dana.

“Jutros u 7 sati ušli smo u Arenu. Kamioni i djelatnici koji sudjeluju u produkciji, njih 873 akreditiranih, svi smo uzbuđeni i pomalo umorni zbog onog što nam slijedi”, istaknula je Abramović.

Oni koji nisu kupili karte molitvom mogu poduprijeti događaj koji se pripremao mjesecima.

“U župnoj crkvi Blažene Djevice Marije preko puta Arene imat ćemo misu u 18.30 u petak, a iza toga će župnik izložiti Presveti Oltarski Sakrament koji će tamo stajati sve do 23 sata dok zadnji posjetitelj ne izađe iz Arene. Molit ćemo za sutrašnji događaj, zazivat ćemo Duha Svetoga, hrvatske obitelji, za zajedništvo i za posebnog gosta Jima Caviezela koji je došao sa suprugom Kerri i troje djece, i koji je pripremio je prekrasno svjedočanstvo, još uvijek ga dorađuje, još uvijek mu Duh Sveti govori, dodaj ovo ili ono”, objasnila je Abramović.

Pripreme su krenule još u 11. mjesecu prošle godine, a izazov je, tumači Abramović, ujediniti narod u duhovnom i molitvenom. Mnogi očekuju reprizu spektakla na Maksimiru.

“Sutrašnji smo susret zamislili kao veliki molitveni dan u kojem molimo Gospodina neka vatra siđe. Radi se o cjelovitoj duhovnoj obnovi kakvu godinama nismo imali pa ni dok je pater Zvjezdan Linić bio živ”, rekla je Abramović.

Emisiju u cjelosti poslušajte ovdje:

 

 

 

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja