Budi dio naše mreže

Obavještavamo vas da će se posljednji ispraćaj Majke Elvire s misom održati u četvrtak 10. kolovoza, u 16.30 na brdu iznad Saluzza, u ulici San Lorenzo 35, stoji istaknuto u objavi na Facebook stranici "Majka Elvira".

/ dp

Posljednje zbogom pred ovozemaljskim ostacima Majke Elvire bit će moguće od jutra na brdu Saluzza u blizini šatora gdje će se održati obred.

Program će započeti u 14.00 sati popodnevnom molitvom, plesom i svjedočanstvima te završiti euharistijskim slavljem u 16.30 sati.

Brdu će moći pristupiti autobusi, kombiji, osobe s invaliditetom, svećenici, novinari te još poneko auto (ovisno o raspoloživosti parkirnih mjesta).

Zbog prometnih razloga, pozivamo vas da koristite uslugu gradskog prijevoza, koja će biti dostupna od 10 do 16.30, a koja polazi s Foro Boario di Saluzzo (don Giacomo Soleri, 16) i sa željezničkog kolodvora.

U ponudi neće biti nikakva okrepa, ističu na Facebook stranici “Majka Elvira”.

Svećenici, ističu na stranici, trebaju doći najmanje jedan sat prije službe i sa sobom ponijeti albu i ljubičastu štolu.

Procesija s tijelom Majke Elvire

U petak 11. kolovoza, mladići i djevojke Zajednice Cenacolo nosit će tijelo Majke Elvire u procesiji od Matične kuće na brdu Saluzza do Formacijske kuće u ulici Pagno 115, gdje će se održati ukop.

Za one koji se žele pridružiti u molitvi i pridružiti se procesiji, zaustavit će se u 9.30 u katedrali u Saluzzu (Katedrala Uznesenja Djevice Marije na nebo, Piazza G. Garibaldi 1).

Od tamo će procesija proslijediti sljedećom rutom: CORSO ITALIA, CORSO PIEMONTE, PIAZZA CESARE BATTISTI, VIA PAGNO.

Na procesiju, ističu na Facebook stranici “Majka Elvira”, treba doći sa zalihama vode i hrane.

Usluga prijevoza bit će dostupna za povratak iz via Pagno 115 do parkirališta kod groblja Saluzza (magistralna cesta za Pinerolo).

 

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja