Budi dio naše mreže

Ključna riječ: majka-elvira

MAJKA ELVIRA Vjera nije čarobnjaštvo!

"Ako pak nešto ne ide ili ti nije odmah jasno, budi strpljiv, drži to za sebe. Budi kao Marija koja ‘u sebi pohranjivaše sve te događaje i prebiraše ih u svome srcu‘. Ni ona nije shvaćala sve i odmah, no nije zbog toga gubila povjerenje. U trenutcima nesigurnosti i boli ustrajala je u vjeri da će nebo odgovoriti, da će Bog pobijediti", poručuje Majka Elvira.

VIDEO Majka Elvira: Zagrlimo svoj križ

"Gospodine, smiluj nam se. Oprosti tvrdoću naših srdaca i umova. Daj da možemo prihvatiti volju Očevu kako bi još ovdje na Zemlji uživali u vječnoj radosti pa i onda kada nahrupe poteškoće", rekla je Majka Elvira, utemeljiteljica zajednice Cenacolo.

Svetost je živi susret s Isusom

"Od kada se Isus spustio na zemlju, od kada se život Boga u Njemu nastanio u našem čovječanstvu, sve je sveto i svi su sveti; lijepo je znati da smo danas i mi u zajedništvu sa onim muškarcima i ženama koji su proživjeli svoje živote u ljubavi, darivanju, u strasti za Isusom i za braćom i koji nas sada podržavaju na putu kako bi i mi mogli doživjeti tu istu radost", poručuje Majka Elvira.

MAJKA ELVIRA Svetost je tvoj život, koji je proživljen u istini!

"A možemo živjeti u radosti, podići glavu i vidjeti plavetnilo, dobru budućnost i život za svakoga od nas! Mi moramo biti svjetlo među ljudima, drugima, a ne sebi, moramo dati radost i nadu, a onda će nam Gospodin uzvratiti stostruko! Mi smo doista sretnici jer znamo da nam je Gospodin dao puno, dao nam je sve što nam treba da budemo dobri, sveti. A tko je dobar, doista je sretan", poručuje Majka Elvira.

MAJKA ELVIRA Ljubav nije milostinja, nego besplatno služenje dajući sebe drugima

"Žive osobe su one koje se mijenjaju, mladi koji odluče oprostiti i sebi i drugima, obitelji koje se počinju nadati, oči i lice koji ponovno počinju zračiti svjetlošću nakon duga mraka. To je čudo Božje ljubavi koja nas potiče da volimo. Svijet žeđa za tom istinskom ljubavi, današnja mladež traži tu vrijednost čiste ljubavi i mi im ju možemo darovati malim konkretnim gestama, smiješkom, tišinom umjesto odgovorom, moleći oprost i držeći ruku na bratu da bismo živjeli u miru bez obzira na "naše" razloge... Kad možemo izabrati dobro, učinimo to i bit ćemo sretni. Sposobni smo za to", poručuje Majka Elvira.

VIDEO Majka Elvira: Otvorimo Isusu vrata našeg srca

"Bez Njega nam ostaje neki okus gorčine u ustima, čak kada nam se čini da smo u nečemu uspjeli; bez Isusa stvari kratko traju. Čak i ako su to lijepe i istinite stvari, ako ih ne oslonimo na Njega, te stvari prije ili kasnije završe", ističe Majka Elvira.

Mi smo ono što molimo!

Mladi su me naučili da nas zlo najviše vreba onda kada nismo oboružani štitom molitve. Tada na našu dušu dolaze bolesti: tuga, bijeg, ravnodušnost, samoća.

MAJKA ELVIRA Mladi, u ime svih onih koji su vas razočarali, molim vas - oprostite nam!

Mladi, imate puno pravo zahtijevati više od nas odraslih, uprijeti prstom kako biste ukazali na naše nedosljednosti, ali mi nismo u stanju ispuniti vaša očekivanja. Mi, s vama i poput vas, trebamo oproštenje svakog dana i svakog trenutka. Vjerujte mi! Mi svaki dan s vama uzlazimo na brdo križa, jer samo od križa dolazi punina odgovora na moj i tvoj život.

Majka Elvira, "časna sestra ovisnika", u ovisnicima nije vidjela blato, već biser koji treba očistiti da zablista

Momci iz Envia napisali su i izveli pjesmu posvećenu Majci Elviri u povodu njena 83. rođendana, a iz tog razloga podsjećamo na hrabra, solidarna i izvanredna djela kojima je ova redovnica zagrlila mnoge mlade i pomogla im da pronađu nadu, smisao i novi život - da uskrsnu. "Već od malena život me naučio da mislim najprije na druge, a tek potom na sebe. Danas uviđam da je to bilo moje bogatstvo i moja prva ljudska i kršćanska formacija", riječi su Majke Elvire, a sretni i zahvalni štićenici Zajednice Cenacolo najbolja su nagrada za život posvećen pomaganju.

1 2
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja