Budi dio naše mreže

Ključna riječ: majka-elvira

Savjet Majke Elvire kojim pobjeđujemo iscrpljenost, umor, depresiju i strah

"Kažem često djevojkama i mladićima u Zajednici, mojim suradnicima i prijateljima, da nas čak ni grijeh ne treba omesti u našoj težnji da ljubimo. Ponekad se osjećamo blokiranima i slabima jer se usred otočimo na svoje rane i kukamo nad sobom. Pokušajmo ih, naprotiv, predati Gospodinu! Da nas On oslobodi bremena naših grijeha i da nas pošalje naviještati."

Cenacolo u povodu 85. rođendana Majke Elvire: "Ti si najljepši instrument kojim se On poslužio!"

"Zahvalni smo na daru tvoga života i svega za što te je Bog pripremao od dana tvoga rođenja prije 85 godina. Ti si najljepši instrument kojim se On poslužio da dođe do brojnih duša koje su nam bile pogubljenje i na krivoj životnoj stazi", napisali su članovi Zajednice Cenacolo u povodu 85. rođendana Majke Elvire pozvavši sve da im se pridruže u toj radosnoj proslavi.

Momci, mladi, roditelji: započnimo nov život, istinit!

"Budimo mi ti koji počinju nov život, i ne samo za nas nego za sve! Ako smo uvijek ukočeni, umorni, nepomični, ako uvijek čekamo druge, nećemo stići nikamo, dapače, nazadovat ćemo. Nasuprot tomu, ohrabrimo se, ustanimo, pođimo naprijed i slijedimo nadu koja živi u nama. Kad vide kako se naša srca raduju, i drugi će nas slijediti jer je to ono što i oni traže", poručila je Majka Elvira, osnivačica zajednice ‘Cenacolo’.

MAJKA ELVIRA Euharistija i Marija dva su naša blaga

"Marija, upravo jer je skromna i ponizna, ima srce koje kuca za cijelo čovječanstvo. Kada molimo Gospu, obraćamo se njezinu majčinskom srcu koje želi zagrliti cijeli svijet. Drugo blago naše molitve, istinska hrana duše, jest euharistija. Isus nam je ostavio u rukama najdragocjenije blago na svijetu, najdjelotvorniji lijek za ozdravljenje rana na srcu, čudesno svjetlo za izlazak iz tmina zla", poručila je Majka Elvira.

MAJKA ELVIRA On je sve ono što trebamo i što će nam trebati

"Na taj način želimo započeti ovu godinu: želimo posvetiti Bogu i Mariji svaku sekundu, svaku minutu, svaki sat, svaki dan, svaki trenutak toga vremena koji uvijek ide naprijed, sa nama ili bez nas. Mi ne možemo zaustaviti našu priču: vrijeme ide dalje i vuče sve i svakoga. Ali možemo i želimo posvetiti Bogu svaki tjedan, svaki dan, svaki mjesec u godini, na taj način da više nema mjesta za tugu, osamljenost, ljutnju, nasilje, očaj. Čak i onda kada ćeš griješiti, nema veze jer ćeš stati na Božji put: padni, on će te uzdići jer si na Njegovom putu. Koliko puta? Tisuću puta u danu! Zato jer si na putu svjetla, istine, prave ljubavi. Mi tražimo nadu, a On je nada; željeli bismo imati povjerenja, a On je povjerenje, ljubav, radost, istina, sloboda... On je sve ono što trebamo i što će nam trebati", poručila je Majka Elvira.

MAJKA ELVIRA Vjera nije čarobnjaštvo!

"Ako pak nešto ne ide ili ti nije odmah jasno, budi strpljiv, drži to za sebe. Budi kao Marija koja ‘u sebi pohranjivaše sve te događaje i prebiraše ih u svome srcu‘. Ni ona nije shvaćala sve i odmah, no nije zbog toga gubila povjerenje. U trenutcima nesigurnosti i boli ustrajala je u vjeri da će nebo odgovoriti, da će Bog pobijediti", poručuje Majka Elvira.

VIDEO Majka Elvira: Zagrlimo svoj križ

"Gospodine, smiluj nam se. Oprosti tvrdoću naših srdaca i umova. Daj da možemo prihvatiti volju Očevu kako bi još ovdje na Zemlji uživali u vječnoj radosti pa i onda kada nahrupe poteškoće", rekla je Majka Elvira, utemeljiteljica zajednice Cenacolo.

Svetost je živi susret s Isusom

"Od kada se Isus spustio na zemlju, od kada se život Boga u Njemu nastanio u našem čovječanstvu, sve je sveto i svi su sveti; lijepo je znati da smo danas i mi u zajedništvu sa onim muškarcima i ženama koji su proživjeli svoje živote u ljubavi, darivanju, u strasti za Isusom i za braćom i koji nas sada podržavaju na putu kako bi i mi mogli doživjeti tu istu radost", poručuje Majka Elvira.

MAJKA ELVIRA Svetost je tvoj život, koji je proživljen u istini!

"A možemo živjeti u radosti, podići glavu i vidjeti plavetnilo, dobru budućnost i život za svakoga od nas! Mi moramo biti svjetlo među ljudima, drugima, a ne sebi, moramo dati radost i nadu, a onda će nam Gospodin uzvratiti stostruko! Mi smo doista sretnici jer znamo da nam je Gospodin dao puno, dao nam je sve što nam treba da budemo dobri, sveti. A tko je dobar, doista je sretan", poručuje Majka Elvira.

MAJKA ELVIRA Ljubav nije milostinja, nego besplatno služenje dajući sebe drugima

"Žive osobe su one koje se mijenjaju, mladi koji odluče oprostiti i sebi i drugima, obitelji koje se počinju nadati, oči i lice koji ponovno počinju zračiti svjetlošću nakon duga mraka. To je čudo Božje ljubavi koja nas potiče da volimo. Svijet žeđa za tom istinskom ljubavi, današnja mladež traži tu vrijednost čiste ljubavi i mi im ju možemo darovati malim konkretnim gestama, smiješkom, tišinom umjesto odgovorom, moleći oprost i držeći ruku na bratu da bismo živjeli u miru bez obzira na "naše" razloge... Kad možemo izabrati dobro, učinimo to i bit ćemo sretni. Sposobni smo za to", poručuje Majka Elvira.

1 2 3
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja