Budi dio naše mreže

Prijatelje Hrvatskog katoličkoga radija i čitatelje portala Hrvatske katoličke mreže tijekom prosinca očekuje popust od 30 % za knjigu Božićna blaženstva u izdanju Kršćanske sadašnjosti.

/ mk

“U Mariji i Josipu iskazala su se sva blaženstva: Blago siromasima duhom … Blago ožalošćenima … Blago krotkima … Blago gladnima i žednima pravednosti… Blago čistima srcem … Blago progonjenima … Ali, povrh svega toga – ili, bit će, u svemu tome – i: Blago onima koji slave Boga na visinama … Blago ljudima dobre volje, ljudima koji u sve unose dobru volju, srce svoje … koji čeznu ispuniti Božju volju i u to ulažu sve što jesu, sve što žive …”

Stjepan Lice, Božićna blaženstva

Posluživši se najpoznatijim starozavjetnim i novozavjetnim izrazom blaženstava, Stjepan Lice kruži oko Božića i ulazi u njegove najintimnije, najljudskije i najbožanskije razloge baš na način onoga što i jest posljedica vjere – dobivanje blagoslova za svoj i živote onih s kojima nam je živjeti.

U svojim zapisima i pričama, koji su nastajali tijekom niza godina, autor želi poručiti da je Božić srce ljudske povijesti i srce ljudsko kroz sve dane. Poneki od tekstova bili su do sada objavljivani po periodikama, no većina tekstova nije objavljena pa stoga ovaj kompendij božićnih tekstova i priča predstavlja autorov prinos našim božićevanjima na suptilan, duboko ljudski i vjernički način koji s se s pažnjom i osjetljivošću nudi kao putovanje kroz blagdane i ulaženje u njihov dublji smisao.

Kako biste ostvarili popust u bilo kojoj knjižari Kršćanske sadašnjosti (u Zagrebu, Osijeku, Karlovcu, Mariji Bistrici, Splitu ili Zadru), na blagajni je potrebno pokazati aplikaciju HKM koju možete besplatno preuzeti na svoj pametni telefon ili predočiti člansku iskaznicu sustava “Prijatelji HKR-a”. Tijekom prosinca u knjižarama Kršćanske sadašnjosti (na popustu od 30 %) Prijatelji HKR-a i HKM-a mogu kupiti knjigu Božićna blaženstva čiji je autor Stjepan Lice.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja