Budi dio naše mreže

Od 17. lipnja do 15. rujna Hrvatski katolički radio emitira prigodni ljetni program u kojem će prednost imati glazbene minute i nove emisije, kao i reprize omiljenih emisija slušatelja.

/ mdj

Početak ljetnog programa obilježava jutarnja Kava s Doricom“ u novom, kasnijem terminu od 8.30, nakon čega u emisiji „Aktualno“ u 11.15 nastavljamo najavljivati zanimljive događaje i ugošćavati nove goste.

U emisiji „Glazbomat“ slušatelji će svakog jutra od 10.15 i u popodnevnom terminu od 17.30 moći slati glazbene želje, a u Glazbenoj slušaonici, prije Dnevnika u 17 sati, bit će predstavljen opus autorâ koji su ostavili traga na domaćoj i svjetskoj glazbenoj sceni.

Reprize emisije „Autorski potpis“ Dijane Kopjar Mucak, u kojoj predstavljamo skladatelje, tekstopisce i glazbene producente, emitirat ćemo tijekom lipnja svakoga dana u 18 sati. Svjedočanstva žive vjere različitih gostiju laika koje je Ante Novak ugostio u emisiji „Zašto vjerujem“ slušat ćemo u istom terminu u srpnju, dok će ih u kolovozu zamijeniti svjedočanstva svećenika, redovnikâ i redovnicâ na putu zvanja u emisiji Svjetlane Đuran „Od Krista pozvani“.

Iako ljetni program podrazumijeva smanjenu produkciju, glavni urednik HKM-a Siniša Kovačić ističe kako mjeseci koji slijede ne znače odmor, nego pripremu nove jesenske sheme: „Ljetni program nikako ne znači da idemo na odmor, da nas tri mjeseca nema u uredima i da ne radimo. Dapače, na Božjoj njivi uvijek ima posla. Svaki dan nastavljamo revno raditi i proizvoditi dnevne emisije.“

Tako dnevne emisije, poput „U svjetlu Božje riječi“ u 7.30, Hrvatskoga programa Vatikanskog radija u 18.50 i subotnje emisije „Sutra je dan Gospodnji“ u 20 sati ostaju u dosadašnjem programu. Molitveni program, također, ostaje nepromijenjen. Svaki dan započinje i zaključuje molitva krunice, u 12 sati se moli Angelus, a u 15 Krunica Božjeg milosrđa.

Posebnost ovog ljetnog programa jesu i posljednje premijerne emisije popularne emisije „Domoljubne minute“ koje će se emitirati do 1. rujna. Urednik Borna Marinić najavio je kako se, nakon pet godina obrađivanja tema vezanih uz razdoblje Domovinskog rata, sadržaj emisije privodi kraju, pa tako od 1. rujna možemo slušati reprize dosadašnjih emisija, kao i nove sadržaje povijesnog karaktera u drugom terminu i formatu.

Neka vrijeme odmora bude ispunjeno dobrim sadržajima koji će nas obogatiti. Nadahnite se, informirajte i zabavite uz „Ljeto na HKR-u“!

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja