Budi dio naše mreže

Prijatelje Hrvatskog katoličkoga radija i čitatelje portala Hrvatske katoličke mreže tijekom lipnja očekuje popust od 40 posto za knjigu Naša Majka Zemlja iz pera pape Franje u izdanju Kršćanske sadašnjosti.

/ im

Knjiga Naša majka Zemlja bavi se temom ekološkoga izazova – sabire riječi, tekstove, govore i homilije pape Franje na temu očuvanja stvorenoga svijeta i promicanja dostojanstvenoga života za svakog čovjeka. “Ovo je vrijeme da se ponovno naviknemo moliti uronjeni u prirodu, u kojoj se spontano rađa zahvalnost Bogu Stvoritelju. […] Ovo je vrijeme razmišljanja o našim načinima života […] Trenutak je da prijeđemo, brzo i odlučno, na oblike čiste energije te održive i kružne ekonomije”, kaže Papa. U knjigu nas uvodi Predgovor ekumenskoga patrijarha Bartolomeja, koji naglašava suglasje između pravoslavaca i katolika u zaštiti – u svjetlu vjere u Krista – dara stvorenoga svijeta i ljudskoga života, ponajprije u njegovim najkrhkijim i najnezaštićenijim pojavama.

Onečišćenje i klimatske promjene, Klima i opće dobro, Gubitak bioraznolikosti, Odgajati za savez između čovječanstva i okoliša, Stvoreni svijet je najljepši Božji dar, Čuvati ljudski život, Čuvati planet tek su neka od poglavlja ove knjige koja na 128 stranica sabire dubinu Papinih ekoloških, duhovnih promišljanja o čuvanju zajedničkoga doma, što je ujedno ekumenski izazov.

Uz knjigu Molitva, koja je također dio niza razmjena darova, posebnost ovoga izdanja, osim značajne ekumenske vrijednosti, jest i ona ekološkog značaja. U nju su ugrađene i poniznost i jednostavnost koje Papa često svima stavlja na srce, što se vidi i u nazivu ovoga niza, razmjena darova, koji je pisan izričito malim slovima.

Kako biste ostvarili popust u bilo kojoj knjižari Kršćanske sadašnjosti (u Zagrebu, Osijeku, Karlovcu, Mariji Bistrici, Splitu ili Zadru), na blagajni je potrebno pokazati aplikaciju HKM koju možete besplatno preuzeti na svoj pametni telefon ili predočiti člansku iskaznicu sustava “Prijatelji HKR-a”. Tijekom lipnja u knjižarama Kršćanske sadašnjosti (na popustu od 40 %) Prijatelji HKR-a i HKM-a mogu kupiti spomenutu knjigu Naša Majka Zemlja, upravo u mjesecu u kojem obilježavamo i Svjetski dan zaštite okoliša (5. lipnja).

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja