Budi dio naše mreže

Dok smo bili mlađi, učili smo slušajući starije, učitelje i profesore, ali i čitajući knjige. Mnoštvo je pročitanih knjiga iza tebe, iza mene. Iskreno, nisu me sve pročitane knjige oplemenile; neke mogu lako zavesti, a neke će te pak pokušati uvesti u razne ideologije. I danas pomno pazim što čitam, jer ono što čitam, to i postajem.

/ mp

Jedan je franjevac lijepo kazao: „Dok čitam, i sam bivam čitan.“ Danas postoji nepregledno mnoštvo knjiga i mnogi autori nas uče nekoj „pravoj“ znanosti želeći svoje ideje dokazati pokusima i istraživanjima. No, je li to moguće? Jedan mi je poznanik nedavno rekao: „Ti pišeš knjige, ali one nisu znanstvene.“ Ali što je zapravo znanost, što znači znanstveno?

Isus je u viđenju svetoj Margareti Mariji Alacoque rekao da mu priđe, jer će joj pokazati pravu knjigu, a to je njegovo Presveto Srce. Podučit će je pravoj i najuzvišenijoj znanosti, a to je znanost ljubavi. Da, ljubav je najbolja i najplemenitija znanost!

Pojedine svece nazivaju crkvenim naučiteljima, a nisu završili ni srednju školu; baš kao Mala Terezija, ali zato su učili o najboljoj i najplemenitijoj znanosti – znanosti ljubavi.

Najveće je umijeće ljubiti kao Isus. To je najjači fakultet kojeg možeš završiti, to je najveći stupanj obrazovanja – ljubiti kao što ljubi Srce Isusovo, ljubiti u žrtvi, poniznosti i predanju. Uzalud su svi tvoji fakulteti, doktorati i sva znanost ako nisi spoznao znanost ljubavi! Pojedine svece nazivaju crkvenim naučiteljima, a nisu završili ni srednju školu; baš kao Mala Terezija, ali zato su učili o najboljoj i najplemenitijoj znanosti – znanosti ljubavi. Zato i ti uđi u Presveto Srce i uči o pravoj i neprolaznoj znanosti ljubavi koju ništa ne može srušiti. To je jedini fakultet kojeg trebaš završiti. 

Autor fra Goran Azinović za svećenika Hercegovačke franjevačke provincije zaređen je 2014. godine. Autor je 14 nadahnutih knjiga, kolumnist je katoličkog mjesečnika “Naša ognjišta”, a pisao je i za druge katoličke časopise. Trenutačno živi i djeluje kao župni vikar u župi Krista Kralja u Čitluku (BiH).

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja