Budi dio naše mreže

Korizma je za nas, kršćane, povlašteno razdoblje. To je odlična prilika da napokon istinski zakoračiš u pustinju svoga života, a u toj pustinji željno te očekuje tvoj Bog, piše u novoj tjednoj kolumni za Hrvatsku katoličku mrežu fra Goran Azinović.

/ mdj

Pustinja je mjesto gdje dolaziš sam, bez ikakve pratnje ili prtljage. Ulazeći u pustinju, ostavit ćeš štošta i dobrog i lošeg iza sebe. Brojni vjernici u ovoj korizmi su se odrekli alkohola ili slatkiša, cigareta, psovke ili pak lijenosti, ali možda je vrijeme da se napokon pokušaš odreći i ogovaranja. Probaj se osloboditi tog groznog poroka – posti od ogovaranja bližnjih!

Dok je bio monah, u ćeliji svetog Aurelija Augustina stajao je jednostavan natpis, kojega je prilikom ulaska u prostoriju svatko mogao pročitati. Na natpisu je pisalo: „U ovoj ćeliji se ne ogovara!“ Možda bismo i ja i ti trebali sličan poticajan i zanimljiv natpis staviti na zid svoje sobe, na zid svoje učionice, radnog mjesta ili pak u vlastiti automobil… Može li ovu korizmu konačno obilježiti tvoj post od ogovaranja bližnjih, da više nikad preko tvojih usana ne prijeđe ružna riječ ili opasna kleveta o bratu čovjeku? Usudi se stoga, dragi kršćanine, u ovoj korizmi, u ovom milosnom i svetom vremenu, pobijediti to strašno zlo ogovaranja!

Probaj se osloboditi tog groznog poroka – posti od ogovaranja bližnjih!


Autor fra Goran Azinović za svećenika Hercegovačke franjevačke provincije zaređen je 2014. godine. Autor je 20 nadahnutih knjiga, kolumnist je katoličkog mjesečnika “Naša ognjišta”, a pisao je i za druge katoličke časopise. Trenutačno živi i djeluje u Hrvatskoj katoličkoj misiji Zurich – Švicarska.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja