Budi dio naše mreže

Odijevajući te u prelijepo ruho Božjeg milosrđa, Bog se neće na tebi obogatiti, već se ti bogatiš u Bogu, piše u svojoj novoj tjednoj kolumni za Hrvatsku katoličku mrežu fra Goran Azinović.

/ dt

Budući da su danas roba i usluge poprilično skupe, a plaće i mirovine odveć niske, mnogi nestrpljivo čekaju popuste da si kupe traženu robu ili određeni odjevni predmet. Popusti su stoga itekako traženi jer tad možeš kupiti željenu robu po koliko-toliko povoljnijoj cijeni. Premda se prilikom kupnje katkad čude kako je ta roba, nekoć toliko skupa, najednom drastično pojeftinila, kupci se ipak „lijepe“ za izloge na kojima piše: POPUST ili SNIŽENJE. Redovi pred trgovinom s popustom često su duži nego pred ispovjedaonicama. Rijetki dobri i iskreni trgovci kažu da ni to u suštini nije pravi popust, jer i na njemu trgovci ostvare veliku dobit mameći kupce polunižim cijenama. Kupujući tu sniženu robu pred kraj sezone, kupac ju često nije u mogućnosti odmah nositi, već mora čekati iduće ljeto ili zimu da bi ju odjenuo jer su popusti uvijek vezani uz kraj godišnjeg doba, primjerice ljeta ili zime.

Dolazeći u ispovjedaonicu, svaki se dan, dragi vjerniče, možeš obući u prekrasno ruho Isusova milosrđa i s ponosom ga nositi svijetom

A što Isus radi? Kod Isusa popust nije ograničen ni vezan za rokove ni godišnja doba, već Isusov popust uvijek traje, dugoročan je i vječan. Isusovo milosrđe je besplatno i beskrajno. Dolazeći u ispovjedaonicu, svaki se dan, dragi vjerniče, možeš obući u prekrasno ruho Isusova milosrđa i s ponosom ga nositi svijetom. To možeš učiniti već danas, već sada… Da bi se odjenuo u Isusovo milosrđe, ne trebaš čekati iduću zimu, jer je njegovo milosrđe gratis, samo ga trebaš iskreno zazvati. Odijevajući te u prelijepo ruho Božjeg milosrđa, Bog se neće na tebi obogatiti, već se ti bogatiš u Bogu. Čudesno je to Božje milosrđe koje te odijeva u najljepše ruho – ruho ljubljenog djeteta Božjeg.

Autor fra Goran Azinović za svećenika Hercegovačke franjevačke provincije zaređen je 2014. godine. Autor je 20 nadahnutih knjiga, kolumnist je katoličkog mjesečnika “Naša ognjišta”, a pisao je i za druge katoličke časopise. Trenutačno živi i djeluje u Hrvatskoj katoličkoj misiji Zurich – Švicarska.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja