Budi dio naše mreže

"U raj, u kojem se voli i ljubi, ne možeš ući ako ovdje, na Zemlji, nisi činio isto, vježbajući se ponizno u ljubavi", piše u novoj tjednoj kolumni za Hrvatsku katoličku mrežu fra Goran Azinović.

/ dt

Čovjek će zasigurno najviše voljeti svoje bližnje kad dođe u raj, ali da bi došao do raja, moraš jednako voljeti i ovdje, na Zemlji. Voli svoje bližnje, obitelj i prijatelje; voli čak i svoje neprijatelje istinskom i iskrenom ljubavlju ovdje, u ovoj dolini suza. Ležeći na smrtnoj postelji, Margareta, majka don Ivana Bosca, svom je sinu u posljednim trenutcima života rekla: „Dragi sine, puno sam te voljela, ali kad dođem u raj, voljet ću te još i više.“ Doista, čovjek će u raju voljeti savršeno, neizmjernom lakoćom; voljet će iskreno, najjačim žarom svoje duše. No, dok si još ovdje, na Zemlji, potrudi se svaki dan voljeti barem upola slično kao na nebu, kao u raju.

Sve je na Zemlji promašeno ako nisi istinski ljubio.

U raj, u kojem se voli i ljubi, ne možeš ući ako ovdje, na Zemlji, nisi činio isto, vježbajući se ponizno u ljubavi. Bog kao nebeski Otac u Bibliji na više mjesta nadahnjuje pisce potičući svoju djecu na svesrdnu i žarku ljubav. Petar primjerice u svojoj Prvoj poslanici kaže: „Prije svega imajte žarku ljubav jedni prema dugima jer ljubav pokriva mnoštvo grijeha!“ (1. Pt 4, 8). Nemoj, stoga, dragi vjerniče, dopustiti da ti uzalud prolaze ovozemaljski sati i dani, nego voli i ljubi iskreno svim svojim srcem pa ćeš jednog dana u raju shvatiti da ti se trud uvelike isplatio. Sve je na Zemlji promašeno ako nisi istinski ljubio.

Autor fra Goran Azinović za svećenika Hercegovačke franjevačke provincije zaređen je 2014. godine. Autor je 20 nadahnutih knjiga, kolumnist je katoličkog mjesečnika “Naša ognjišta”, a pisao je i za druge katoličke časopise. Trenutačno živi i djeluje u Hrvatskoj katoličkoj misiji Zurich – Švicarska.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja