Budi dio naše mreže

Ključna riječ: raj

Majka Angelica o raju

Ne slušajte svijet. Slušajte Božju Riječ. Slušajte Crkvu. Slušajte svoju savjest. Svoje izbore učinite kako biste ugodili Gospodinu.

Kada će to biti, Gospodine?

Ako Isusa sada prepoznamo u gladnom i žednom, strancu i golom, bolesnom i zatvorenom, On će nas na Sudnjem danu prepoznati kao baštinike Njegovog kraljevstva.

Gospina najveća radost

Kako rastemo u milosti, poput Gospe, naš najveći užitak postaje gledati Krista. To nas priprema za blaženo gledanje, onoga što "oko ne vidje, ni uho ne ču, ni u srce čovjeku ne dođe", onoga što je "Bog pripravio onima koji ga ljube" (1. Kor 2,9).

Radosti čistilišta

Kirurg koji liječi bolesnika nastoji na sve načine ublažiti bol, a bolesnik koji pati nalazi olakšanje u pomisli da će, iako ga boli, biti izliječen. Znajući to, on trpi sa strpljenjem. Čistilište je čudesan splet ljubavi između Boga i duše, a u tom činu ljubavi nema mjesta ni za što grubo i nemilosrdno.

Ili raj ili pakao

Bespoštedna borba za tvoju dušu još uvijek traje ovdje na Zemlji. Svatko je želi pridobiti za sebe: i raj i pakao, no ona će pripasti onome „odvjetniku“ koji u njoj pronađe više djela dostojnih ili raja ili pak pakla.

ARGUMENTI HKR-a O čistilištu, čistilišnoj vatri, molitvi za duše - posljednjim stvarima

Uoči svetkovine Svih svetih i Dušnog dana promišljalo se o čovjekovoj smrtnosti te eshatološkim stvarnostima: uskrsnuću mrtvih, preobraženju neba i zemlje, ponovnom Kristovu dolasku. Govorimo o raju, paklu i čistilištu odnosno o učenju Crkve o posljednjim stvarima, razvijenom na temelju Svetoga pisma i Predaje. Pitanja je mnogo – od onog hoćemo li i u raju imati obiteljske, bračne i prijateljske veze do onog idu li životinje u raj. Kako izgleda poseban (osobni), a kako posljednji sud? Baca li nas Bog u pakao ili se za pakao sami odlučujemo? O ovim se pitanjima i temama razgovaralo u Argumentima 31. listopada.

Raj nije zagarantiran

Dokle god smo ovdje na zemlji, uvijek možemo pasti u ozbiljan grijeh ili čak potpuno otpasti od vjere i izgubiti vječni život na koji smo pozvani. Međutim, za mnoge (ali ne sve) protestante, spas je osiguran od samog početka. Kažu da kad netko povjeruje i bude opravdan, ulaznica u raj je zajamčena. Je li to baš tako?

O posljednjim stvarima

Razmišljanje o raju, paklu, smrti i sudu nije samo za studeni ili smrtni čas. Studeni je mjesec u kojem molimo za pokojne, ali i prisjećamo se četiri posljednje stvari: neba, pakla, smrti i suda. Zapravo, posljednje četiri stvari toliko su važne da je Katolička crkva izgradila prilike da ih se prisjetimo u našim životima. Evo četiri načina na koja Crkva svaki dan stavlja pred nas četiri posljednje stvari.

1 2 3
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja