Budi dio naše mreže

Ključna riječ: znanstvenici

Kako su zaista izgledali sv. Marko Križevčanin i Košički mučenici

Košička nadbiskupija je na konferenciji 2019. godine predstavila rezultate antropološkog i forenzičkog istraživanja relikvija sv. Marka Križevčanina, sv. Stjepana Pongracza i sv. Melkiora Grodzieckoga, na temelju kojih su znanstvenici rekonstruirali njihov povijesni izgled u vrijeme pogubljenja.

Zanima li vas kako izgleda središte naše galaksije?

Zamislite da možete vidjeti središte naše galaksije udaljeno 26 tisuća svjetlosnih godina i to iz udobnosti vlastita doma. Zahvaljujući simulaciji superračunala, podacima NASA-e i radu tima katoličkog sveučilišta u Čileu i Americi, sada možete doživjeti središte Mliječne staze.

SVJETSKI USPJEH HRVATSKIH ZNANSTVENIKA Gljivama u borbi protiv karcinoma

Skupina hrvatskih znanstvenika dokazala je da kombinacija ekstrakata ljekovitih gljiva na prirodan i neškodljiv način narušava širenje uznapredovaloga karcinoma debelog crijeva. Zaključili su to u znanstvenom članku objavljenom u "Frontiers in Pharmacology", jednom od vodećih svjetskih časopisa na području istraživanja potencijalnih terapijskih sredstava. Dr. Ivan Jakopović, jedan od autora istraživanja koji proučava ljekovita svojstva gljiva gotovo četiri desetljeća, za Hrvatsku katoličku mrežu rekao je više o ovom svjetskom uspjehu.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja