Budi dio naše mreže

Ključna riječ: zagrljaj

21. siječnja - Međunarodni dan zagrljaja!

5 do 6 zagrljaja na dan čini život duljim i ljepšim, tako smatraju psiholozi, a zaključio je to i američki svećenik Kevin Zaborney još 1982. godine koji je današnji dan proglasio međunarodnim danom zagrljaja.

Zagrlite nekog, nećete pogriješiti!

Međunarodni dan zagrljaja obilježava se 21. siječnja i to od 1986. godine. Možda niste čuli, ali psiholozi smatraju da nam je ovakav poseban dan itekako potreban. Pet do šest zagrljaja dnevno učinit će vam život dužim i ljepšim, zaključio je to američki svećenik Kevin Zaborney još 1982. godine pokrenuvši Međunarodni dan zagrljaja.

Ako Bog ne odgovara na pitanja, možda klečite pred lažnim idolima

Ne vrijeđajmo Gospodina neprekidno kružeći oko njega. Ako vam Bog ne odgovara na pitanja, to je znak da klečite pred idolima, a ne pred Bogom Isusa Krista. Ako taj Bog u vama ne potiče odvažnost, hrabrost, slobodu da se odlijepite od samih sebe, od vaših strahova, od vaših kompleksa, od vaših grijeha, ako u vama ne potiče želju da se dokraja bacite u vatru i svjedočite svojim životom, to nije Bog Isusa Krista. Načinili ste sebi nekog vlastitog prigodnog boga. Stvorili ste obmanu prema vlastitoj mjeri.

Snaga zagrljaja ljubavi

Francesco je nakon određenog vremena provedenog u našoj Zajednici otišao kući na nekoliko dana vidjeti kako se snalazi u svojoj obitelji. Taj odlazak kući nakon dijela prijeđenog puta naziva se “provjera” i važan je trenutak za mlade koji su došli u Zajednicu Cenacolo sa željom da započnu novi život i preporode se. To znači da moraju stvoriti i nove obiteljske odnose, koji su često ostavili duboke rane u srcima. Provjera služi upravo tome.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja