Budi dio naše mreže

Ključna riječ: vrhbosanski-nadbiskup-tomo-vuksic

Svečana procesija ulicama Grada na svetkovinu sv. Parca

Prizori vjernika u narodnim nošnjama iza barjaka svojih župnih zajednica ili bratovština, dok u svečanoj procesiji prolaze kamenim vizurama Grada na svetkovinu njegovoga nebeskog zaštitnika sv. Vlaha, još su jednom potvrdili kako su najljepše slike Dubrovnika u godini upravo one iznikle iz njegove tisućljetne tradicije pod zaštitom sv. Vlaha.

Crkva u Bosni i Hercegovini bogatija za petoricu đakona

Vrhbosanski nadbiskup Tomo Vukšić na Svjetski je misijski dan, 23. listopada u sarajevskoj katedrali Srca Isusova za đakone zaredio jednog kandidata Vrhbosanske nadbiskupije i četvoricu Franjevačke provincije Bosne Srebrene.

Kardinal Puljić stavio palij na ramena mons. Vukšiću

Nakon što je primio palij, nadbiskup Vukšić je preuzeo predsjedanje slavljem, a tijekom homilije potaknuo je okupljene da se mole za njega da bi se, uz Božju i njihovu pomoć, ostvario "u budućem služenju radi širenja Kraljevstva Božjega, sloge u Katoličkoj Crkvi i prijateljstva među svim ljudima".

Nadbiskup Vukšić o situaciji u BIH: "Tijekom posljednjih 30 godina nestalo više od polovice katolika, situacija osobito teška u Republici Srpskoj"

"Prema izvorima Katoličke Crkve, danas je u BiH oko 345.000 katolika, a 1991. godine bilo ih je oko 760.000. To jest, tijekom posljednjih 30 godina nestalo je više od polovice katolika a time i Hrvata, odnosno oko 54,7%. Situacija je osobito teška u Republici Srpskoj gdje ih je 1991. godine bilo oko 220.000, a sada je samo oko 15.000 katolika."

Nadbiskup Vukšić za HKR: Zabrinjava „verbalna piromanija“ u BiH

Predsjednik Biskupske konferencije BiH i vrhbosanski nadbiskup Tomo Vukšić u emisiji "Aktualno" Hrvatskoga katoličkog radija u srijedu 25. svibnja govorio je o situaciji u Bosni i Hercegovini, ali i o važnosti medija čiju ulogu posebno naglašava dan ranije predstavljena antologija "Crkva i mediji" u sklopu 56. svjetskog dana društvenih komunikacija koji je obilježen na Hrvatskome katoličkom sveučilištu u Zagrebu.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja