Budi dio naše mreže

Uoči svetkovine Božića vrhbosanski nadbiskup metropolit Tomo Vukšić posjetio je u ponedjeljak, 18. prosinca Udrugu „Dar srca“ u Busovači te im je tom prigodom uručio donaciju u vrijednosti od 500 obroka, izvijestio je Ured za odnose s javnošću Vrhbosanske nadbiskupije.

/ mdj/ IKA

Udruga djeluje 20 godina s ciljem pomoći potrebitima u hrani, ogrjevu, pelenama te novčanim prilozima za najugroženije žitelje Busovače i okolice. U nadbiskupovoj pratnji bio je župnik u Busovači fra Zoran Jaković, ekonom Vrhbosanske nadbiskupije preč. Vladimir Pranjić te glasnogovornik Vrhbosanske nadbiskupije vlč. Dražen Kustura.

U prostorijama koje su udruzi date na korištenje dočekala ih je predsjednica „Dara srca“ Ružica Laštro sa suradnicima. U razgovoru s gostima predstavila je aktivnosti koje provode te im je tom prigodom kazala kako redovito obilaze 67 obitelji koje su u potrebi. Istaknula je kako najveće poteškoće imaju zbog nedostatka vlastitog adekvatnog prostora te im je predstavila projekt izgradnje vlastite zgrade u kojemu smjestili i pučku kuhinju. Napomenula kako imaju dobru suradnju sa Župom Sv. Ante u Busovači te su u proteklom razdoblju zajednički izgradili četiri obiteljske kuće.

FOTO: VRHBOSANSKA NADBISKUPIJA//NADBISKUP VUKŠIĆ URUČIO DONACIJU UDRUZI “DAR SRCA” U BUSOVAČI

Nadbiskup Vukšić izrazio je zanimanje i zahvalnost za sve što udruga radi podsjetivši kako je od trenutka kada je preuzeo upravljanje Vrhbosanskom nadbiskupijom odlučio umjesto organiziranja primanja za dva najveća kršćanska blagdana darivati humanitarno-karitativne ustanove.

Na kraju susreta župnik fra Zoran zahvalio je nadbiskupu na posjetu te je i on uime župe uručio donaciju za Udrugu „Dar srca“.

Nadbiskup Vukšić ovim nastavlja darivati različite humanitarno-karitativne ustanove kao i pučke kuhinje uoči svakoga Božića i Uskrsa. Tako je uz Božić 2022. posjetio i s po 500 obroka pomogao rad: „Merhameta“, „Kruha Sv. Ante“, „Caritasa“ i „Dobrotvora“ u Sarajevu, a za Uskrs 2023. JU „Dom porodica“ u Zenici i njihovu Gradsku narodnu kuhinju.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja