Budi dio naše mreže

Ključna riječ: veritas-glasnik-sv-antuna-padovanskog

"Svetom Jeronimu posvećeno"-predstavljanje u Splitu, Šibeniku i Zagrebu

Veritas – Glasnik sv. Antuna Padovanskoga želi dati svoj doprinos velikom jeronimovskom jubileju (1600 godina smrti) tiskanjem prigodne spomen – knjige u suizdanju sa Splitsko-dalmatinskom županijom koja časti sv. Jeronima kao svoga zaštinika. Prema mišljenju stručnjaka radi se o unikatu svjetskih razmjera s obzirom na ono što ova knjiga donosi. Doznajte gdje i kada možete saznati više o ovom unikatu.

UNIKAT SVJETSKIH RAZMJERA Strip-životopis sv. Jeronima u izdanju Veritasa

Veritas – Glasnik sv. Antuna Padovanskoga želi dati svoj doprinos velikom jeronimovskom jubileju (1600 godina smrti) tiskanjem prigodne spomen – knjige u suizdanju sa Splitsko-dalmatinskom županijom koja časti sv. Jeronima kao svoga zaštinika. Prema mišljenju stručnjaka radi se o unikatu svjetskih razmjera s obzirom na ono što ova knjiga donosi.

Saznajte što vas čeka u novom broju Veritasa!

U rujnu ćete moći čitati o križevima koji obilježavaju naš život, sakramentu bolesničkog pomazanja, razgovor s fra Tomislavom Glavnikom o postavljanju kipa sv. Jeronima u Jeruzalemu i još mnogo toga!

Doznajte što donosi "Ljetni dvobroj Veritasa – Glasnika sv. Antuna Padovanskoga"

Ova situacija u kojoj smo se našli ne svojom voljom, situacija u kojoj se našao čitav svijet, može biti dobra škola. Ohrabruje u "Ljetnom dvobroju Veritasa- Glasnika sv. Antuna Padovanskoga" velikim riječima fra Željko Barbarić, u rubrici Intenzivnija njega. Naglašava kako je zaborav opasan te kako čini naše životno iskustvo relevantnim, nevažnim. Dobro preispitajmo što slušamo, što pak učimo, a što onda zaboravljamo.

Novo ruho mrežne stranice Veritasa – Glasnika sv. Antuna Padovanskoga

Veritas - Glasnik sv. Antuna Padovanskoga predstavio je u četvrtak novoobnovljenu mrežnu stranicu. Na stranicama se može pronaći mnoštvo zanimljvih informacija o povijesti Veritasa kao i o svim drugim aktivnostima koje se odvijaju pod okriljem Veritasa, od Ansambla Kolbe, Pučke kuhinje; Festivala kršćanskog kazališta i novijeg, ali i hrabrog iskoraka u vidu pastorala u digitalnom svijetu na platformi #askfrapriest.

Pogledajte duhoviti video iz samostanskog života koji je postao viralni hit

Veritas - Glasnik sv. Antuna Padovanskoga prenio je video iz samostanskog života koji je postao viralni hit. Spomenuti video župa Presvetog Srca Isusova iz Zadra nije željela svima objaviti video jer iako je šaljiv htjeli su imati internu foru među franjevcima. Međutim, netko je proslijeđivao taj video i tako su dobra braća fra Ante i fra Nikica postali virtualna senzacija.

Povezanost svetog Antuna i Hrvata

Karizma sv. Antuna Padovanskog inspirirala je brojne projekte u Hrvatskoj koji nose njegovo ime. A "Svetac svega svijeta" na poseban se način štuje i njegov dan obilježava u brojnim hrvatskim gradovima.

Europa treba riječ kršćanstva!

Travanjski Veritas - Glasnik sv. Antun Padovanski donosi zanimljiv tekst Ivana Glavinića u rubrici "Ogledi o Europi". Glavinić, između ostalog piše: "Europa (i svijet) ima smisla jedino ako ljudi imaju budućnost u Bogu. Tada ima smisla i zadaća učiniti Europu boljom nego što je jučer bila. Bez te budućnosti svako ljudsko djelo ostaje samo točka bez težine u beskrajnom svemiru koji ne poznaje nikakvu odgovornost pred nebom, već samo surov izračun, bez pravde i značenja."

Patnja koja spašava

"Kristov 'slatki jaram' put je našeg pročišćenja, pri čemu nas Isus upozorava: Tko se ne odreče samoga sebe, nije mene dostojan! Patnja nas pročišćava i čini nas poniznima kako bismo primili najveći Božji dar: vječni život! Patnja je, međutim, plodonosna i u zemaljskom životu, kako pojedinca, tako i svakog naroda", u rubrici "Kršćani na raskrižju" novog Veritasa - Glasnika sv. Antuna Padovanskog piše Marijan Križić.

1 2
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja