Budi dio naše mreže

Veritas - Glasnik sv. Antuna Padovanskoga prenio je video iz samostanskog života koji je postao viralni hit. Spomenuti video župa Presvetog Srca Isusova iz Zadra nije željela svima objaviti video jer iako je šaljiv htjeli su imati internu foru među franjevcima. Međutim, netko je proslijeđivao taj video i tako su dobra braća fra Ante i fra Nikica postali virtualna senzacija.

/ mp
Donosimo objavu i video Veritasa – Glasnika sv. Antuna Padovanskoga u cijelosti:

“[ŠALJIVI USKRSNI PONEDJELJAK]

U germanskoj katoličkoj tradiciji postojao je običaj risus paschalis u kojem je svećenik ispričao šaljivu priču na početku propovijedi te tako nasmijao vjernike. Papa Klement X. dokinuo je običaj. No, smijeha nikad dosta. Pogotovo danas. Tako je jedan video iz samostanskog života postao viralni hit.

U nastavku donosimo kratko priopćenje za javnost župe Presvetog Srca Isusova iz Zadra u kojoj je nastao spomenuti video:

Živeći u ovom virtualnom svijetu vijesti i različite objave se šire brže od svakog virusa. Tako je i nas iznenadila objava simpatičnog videa koja je nastala u vrijeme proba za slavlja koja prenosimo. Spomenuti video nismo baš željeli svima objaviti jer iako je šaljiv htjeli smo da to bude interno. Međutim, netko je valjda proslijeđivao taj video i naša dobra braća fra Ante i fra Nikica postala su viralni hit. Nije nam žao!

Nek se u ovom sumornom vremenu tuge proširi i malo radosti i smijeha! Ima puno takvih događaja iz naše redovničke obitelji, to svi koji nas poznaju znaju, i na to smo ponosni.

Neka i ovaj naš šaljivi video Bog okrene na dobro pa ljudi češće počnu pratit objave naše stranice, a za one kojima će biti ovo prilika za neke zlobne komentare protiv Crkve i njezinih službenika i dalje ćemo ustrajno moliti.

Radost vam Uskrslog i osmijeh na lice! Jer to je najbolji lijek za ovo teško vrijeme!”

https://www.facebook.com/veritasglasniksvantuna/videos/2561896770793780

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja