Budi dio naše mreže

Ova situacija u kojoj smo se našli ne svojom voljom, situacija u kojoj se našao čitav svijet, može biti dobra škola. Ohrabruje u "Ljetnom dvobroju Veritasa- Glasnika sv. Antuna Padovanskoga" velikim riječima fra Željko Barbarić, u rubrici Intenzivnija njega. Naglašava kako je zaborav opasan te kako čini naše životno iskustvo relevantnim, nevažnim. Dobro preispitajmo što slušamo, što pak učimo, a što onda zaboravljamo.

/ mp

Tanja Maleš, u Antunovim stranicama, dijeli dirljivo svjedočanstvo u kojem je čudesan zagovor  sv. Antuna, jednom malenom dječaku Ivanu, promijenio život.

U novom broju Veritasa – Glasnika sv. Antuna Padovanskog, doc. dr. sci. Zoran Turza, predstavlja nam projekt „Cro Laudato si“ u suradnji Hrvatskog katoličkog sveučilišta, Franjevačkog svjetovnog reda i Franjevačke mladeži. Plemenito je preuzimanje brige za stvoreni svijet čineći male svakidašnje aktivnosti, i upravo je divno kako odgoj može postići stvarne promjene u načinu života.

Pedeseta obljetnica kanonizacije prvog hrvatskog sveca, sv. Nikole Tavelića, proslavljena je u Šibeniku 21. lipnja 2020. godine. Euharistijsko slavlje na trgu pokraj svečeva Nacionalnog svetišta predvodio je mons. Giorgio Lingua, apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj. Cijeli članak možete pročitati u novom broju, kojeg piše mladi student komunikologije Ivan Čulinović.

Za čitatelje Veritasa sedam naslova za dušu odabrala je urednica Redakcije za kulturu HKR-a Katarina Varenica koje svakako vrijedi pročitati. Dok nam Marijana Jakovljević predstavlja sedam filmova koji su dobri, prikladni za obitelj, zabavni i poučni, te osvježavajući, pogotovo u ovo ljetno vrijeme odmora.

Da je život nepredvidiv i da ništa ne možemo planirati svjedoči nam naša nova kolumnistica Ivana Grabar, koja u novom broju Veritasa – Glasnika sv. Antuna Padovanskoga, iznosi dirljivo spoznanje u kojem su ona i muž morali prihvatiti novonastalu situaciju i vijest da njihova mala Gita ima dijabetes. 

Također, možete pronaći i niz drugih, kvalitetnih članaka koji će vas svakako duhovno obogatiti.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja