Budi dio naše mreže

Ključna riječ: udruga-magis

FOTO Hrvatska ugostila 375 mladih iz isusovačkih zajednica u Europi i svijetu

Pred nama je vrhunac MAGIS Europe 2022 - međunarodnog isusovačkog programa za mlade – i održat će se ovog vikenda u Splitu, a kako je bilo na eksperimentima na 29 lokacija u kojima sudjeluje 375 sudionika iz 17 zemalja izvijestit će u subotu na završnoj konferenciji u 10 sati u Studentskom centru u Splitu p. Dalibor Renić, provincijal Hrvatske provincije Družbe Isusove, i p. Tomislav Špiranec, predsjednik Udruge Magis i isusovački povjerenik za pastoral mladih.

GOLI OTOK Dođite na projekciju filma "KAMP" u dvorište bazilike Srca Isusova koja na jednu večer postaje kino na otvorenom

Film donosi iskustva i priče sudionika, volontera, duhovnika i voditelja programa - stručnjaka iz područja psihologije, filozofije, sociologije, politologije, povijesti, svećenika i obitelji žrtava Golog otoka. Iskrena iskustva, emocije, zajedništvo i prijateljstvo isprepliću se s predivnim kadrovima prirode, kao i snimaka ostataka logora.

Ljetni kamp za mlade isusovci organiziraju i na vrhu Sljemena

Ljeto datumski počinje 21. lipnja, ljetni kampovi u pravilu s prvim danima srpnja, ali prijave puno prije, no za neke kampove ni to više nije toliko važno jer prođe niti nekoliko sati, a primjerice Kursiljov 'Krapanj' ili SKAC-ove 'Modrave', i MAGIS-ove, vrlo brzo popune sve termine i stvori se oduža lista čekanja. Izazov su za HKM, stoga, sitne novosti kao na primjer da isusovci kupuju brod za svoj dugovječni kamp, koji je započeo skromno 2003. u šibenskom arhipelagu, ali i da su ovoga ljeta odlučili mlade povesti ni manje ni više nego na vrh Medvednice. Sljemenski župnik poručuje: "Već sada se moli i priprema za te ljude, sudionike kampa, kad oni dođu, da Blažena Djevica Marija bude tu, i pomogne u trenucima koje smo mi jednostavno previdjeli, propustili."

Eko kamp "Lastovo" - spoj duhovnosti i ekološkog djelovanja

Oko dvadeset mladića i djevojaka ovoga i idućeg tjedna u sklopu eko kampa "Lastovo" udruge Magis čiste i uređuju otočić Makarac u lastovskom arhipelagu. Uz svakodnevne radne aktivnosti i molitvu, nadahnjuju se na enciklici pape Franje "Laudato si". Za Hrvatski katolički radio o događanjima na Lastovu izvjestio je voditelj kampa Vitomir Šimić.

Međunarodni kamp na Golom otoku

Ovogodišnji edukativno-duhovni kamp na Golom otoku u organizaciji neprofitne udruge Magis otvorio je svoja vrata inozemnim sudionicima te najavljuje dolazak bivših zatvorenika logora koji će s mladim sudionicima podijeliti svoja svjedočanstva.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja