Budi dio naše mreže

Film donosi iskustva i priče sudionika, volontera, duhovnika i voditelja programa - stručnjaka iz područja psihologije, filozofije, sociologije, politologije, povijesti, svećenika i obitelji žrtava Golog otoka. Iskrena iskustva, emocije, zajedništvo i prijateljstvo isprepliću se s predivnim kadrovima prirode, kao i snimaka ostataka logora.

/ ts

U dvorištu Palme, bazilike Srca Isusova u Palmotićevoj ulici u Zagrebu, u utorak 14. rujna 2021. s početkom u 19:30 sati, održat će se projekcija filma “KAMP”. Ovaj dokumentarni film nastao je iz iskustva sudioništva i volontiranja bračnog para Bevanda na jednom od programa udruge Magis, u čijoj je koprodukciji film napravljen. Oni koji su ga pogledali složit će se s osvrtom jednog gledatelja koji ga opisuje kao: „Snažan i upečatljiv film koji govori o iskustvu patnje, ali i dubini i značaju oprosta, nade, vjere i života.”

Goli otok doista je nesvakidašnje mjesto za provesti tjedan dana. Osim u samom imenu izrečene surove prirode, Goli otok obilježila je surova povijest čovjeka. No, upravo na takvom području materijalne i duhovne pustinje, slobodan je prostor za ulazak u odnos sa živim Bogom. U uvjetima gladi i samoće, možemo prepoznati kako Bog osobno brine za svakoga od nas i prihvaća nas. Tako je nekadašnji logor četiri godine zaredom bio mjesto oslobođenja za mnoge sudionike duhovno-sociološko-povijesnih i radnih ljetnih programa za mlade, a tlo natopljeno patnjom postalo je mjesto molitve i sućuti za logoraše koji su ovdje trpjeli, mjesto nade za izlazak iz pustinje u novi život.

Dokumentarni film “KAMP”

Film donosi iskustva i priče sudionika, volontera, duhovnika i voditelja programa – stručnjaka iz područja psihologije, filozofije, sociologije, politologije, povijesti, svećenika i obitelji žrtava Golog otoka. Iskrena iskustva, emocije, zajedništvo i prijateljstvo isprepliću se s predivnim kadrovima prirode, kao i snimaka ostataka logora.

Slike s gotovo zaboravljenog otoka te priče sudionika u filmu KAMP pokazuju da je moguće nekoć mučnu pustinju preobraziti u oazu pomirenja sadašnjih i budućih naraštaja.

U sklopu programa ove besplatne projekcije posjetitelji će moći prelistati i za sebe i prijatelje pribaviti jedinstveni Zbornik radova “Goli otok – ožiljci prošlosti” u čijoj izradi su sudjelovali brojni stručnjaci iz politologije, religijskih znanosti, povijesti, filozofije, uz potresna iskustva golootočkih logoraša koji su dali doprinos memoarizaciji događaja, tragova i nasljeđa Golog otoka.

Za više informacija o samom događanju posjetite Facebook stranicu Goli otok – ožiljci prošlosti.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja