Budi dio naše mreže

Sestre su hodočastile prema župnoj crkvi Navještenja Marijina u Svetvinčenat u kojoj se iza glavnog oltara nalaze relikvije bl. Miroslava Bulešića, svećenički talar koji je nosio u trenutku mučeničke smrti u Lanišću 1947. natopljen njegovom krvlju te komad žbuke koji je poškropila mučenička krv u trenutku ubojstva.

/ dp

U okviru trajne formacije u petak je na Sušaku održan generacijski susret Milosrdnih sestara sv. Križa koje su polagale zavjete od 1997. do 2017. Susret je započeo klanjanjem Presvetom Oltarskom Sakramentu. Tema susreta bila je odnos nasuprot osamljenosti te kako živjeti u vlastitoj istini. Nakon predavanja voditelja molitvene zajednice “Nanovo Rođeni” Miše Lukende uslijedila je sveta misa.

Generacijski susret Milosrdnih sestara sv. Križa.

Tijekom susreta, sestre su hodočastile prema župnoj crkvi Navještenja Marijina u Svetvinčenat u kojoj se iza glavnog oltara nalaze relikvije bl. Miroslava Bulešića, svećenički talar koji je nosio u trenutku mučeničke smrti u Lanišću 1947. natopljen njegovom krvlju te komad žbuke koji je poškropila mučenička krv u trenutku ubojstva. Relikvije bl. Miroslava Bulešića 2014. su nakon rekognicije svečano položene u sarkofagu u novoposvećeni kameni oltar u središtu svetišta.

Generacijski susret Milosrdnih sestara sv. Križa.

U samoj blizini župne crkve nalazi se jedan je od najsačuvanijih kaštela na poluotoku i najveća je svetvinčenska građevina koja već stoljećima čini simbol mjesta, a to je kaštel Morosini-Grimani. Osim upoznavanja lokalne povijesti Svetvinčeva sestre su ovdje imale prilike opustiti se uz interaktivne igre.

Generacijski susret Milosrdnih sestara sv. Križa.

Osim hodočašća, susret je bio obogaćen i vođenom radionicom međusobnog povezivanja koju je vodila s. Rafaela Jozić. Nakane koje su nosile u svome srcu sestre su prikazale na slavlju euharistije u svetištu Majke Božje Trsatske. U nadi da će se takvi susreti ponovno ostvariti i zahvalne Bogu za sve primljene milosti druženje su privele kraju zajedničkim objedom. Prema svojim odredištima otputovale su osnažene za još radosnije i hrabrije življenje svoga poslanja.

Generacijski susret sestara Sv. Križa.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja