Budi dio naše mreže

Ključna riječ: sveta-terezija-iz-lisieuxa

Zašto je sv. Terezija tako popularna?

Koja je tajna svete Terezije iz Lisieuxa? Ova francuskinja pridružuje se klauzurnom samostanu s 15 godina, provodi dane u molitvi, radu i tišini, skrivena od svijeta, bilježi svoja duhovna iskustva i tragično umire od tuberkuloze s 24 godine 1897. Ipak, samo 28 godina kasnije, tijekom Svete godine 1925., papa Pio XI. kanonizira je svetom na misi na kojoj su sudjelovali deseci tisuća ljudi. U njezinom rodnom gradu sagrađena je veličanstvena bazilika njoj u čast i ona ubrzo postaje jedna od najpopularnijih svetica u čitavoj povijesti Katoličke crkve.

Odabrati između dva dobra

Često moramo birati između dvije dobre stvari u našim životima. Đavao će vas pokušati uvjeriti da idete za onim dobrom koji će najmanje utjecati na vaše spasenje i od onih kojima biste trebali služiti.

Moramo naučiti više ljubiti Isusa nego naš problem

"Ne mogu reći da sam često dobivala utjehe prilikom zahvaljivanja nakon mise; možda je to vrijeme kada najmanje primam. Međutim, smatram da je to vrlo razumljivo budući da sam se ponudila Isusu ne kao ona koja želi svoju vlastitu utjehu u Njegovu posjetu, nego jednostavno da ugodim Onome koji mi se daje", riječi su svetice malog puta, Terezije iz Lisieuxa. Mnogi služe Isusu kad ih tješi, ali malo tko pristaje praviti društvo Isusu koji spava na uzburkanom valovlju ili pati u vrtu agonije!

Zašto su sv. Louis i Zelie uzor današnjim roditeljima?

Kao prvi kanonizirani par u povijesti Crkve, Louis i Zelie Martin, roditelji sv. Terezije od Djeteta Isusa, proživjeli su avanturu svetosti, bili svjedoci Evanđelja u svom svakodnevnom životu i proživjeli neizmjerne radosti i tuge (četvero djece umrlo je u dojenačkoj dobi, Zelie je patila od raka dojke i prerano umrla, djeca bez roditelja, očevo udovištvo, a zatim i njegova demencija). Unatoč stoljeću koje ih dijeli od današnjih parova i roditelja, oni nam i dalje pokazuju način na koji Boga stavljamo u središte našega života.

5 savjeta o odgoju od roditelja sv. Male Terezije!

Sveti Zelie i Louis Martin prvi su kanonizirani bračni par. Zajedno su imali devetero djece, od kojih je petero preživjelo djetinjstvo te su sve postale časne sestre, među njima sv. Terezija iz Lisieuxa.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja