Budi dio naše mreže

Sveci nisu savršeni pojedinci koji uvijek donesu ispravnu odluku. U stvarnosti, sveci su oni koji prepoznaju svoje greške i nastoje biti sveti, iako često padaju.

/ dz

Ova molitva svete Terezije iz Lisieuxa prepoznaje činjenicu da dan često započinjemo dobrim namjerama, ali završavamo propuštanjem istih ili raznim drugim padovima, piše Aleteia.
Evo molitve koju je sastavila sveta Terezije iz Lisieuxa i koja prepoznaje ovu stvarnost. Živjela je svetim životom, ali nije bila savršena. Ponekad bi pala, ali ono što ju je činilo jedinstvenom bilo je njezino potpuno povjerenje u Boga. Čak i kad je pala, znala je da će je Bog podići.

“Dragi Gospodine, Ti znaš moju slabost. Svako jutro odlučim biti skromna, a navečer shvaćam da sam često bila kriva za oholost. Pogled na ove greške me dovodi u obeshrabrenje; ipak, znam da je obeshrabrenost samo oblik oholosti. Želim, dakle, o moj Bože, da sve svoje pouzdanje gradim na Tebi. Dok Ti možeš sve činiti, udostoji se usaditi u moju dušu ovu krepost koju ja želim steći i koja je od Tvoga beskrajnog milosrđa. Često ću ti reći: „Isuse, krotkog i poniznog srca, učini moje srce sličnim Tvome .”

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja