Budi dio naše mreže

Sestra Dede i biskup Byrne bili su govornici na godišnjem događaju kojem su nazočili katolički i pro-life vođe te vjernici diljem SAD-a.

/ mdj

Za biskupa Williama Byrnea iz Springfielda i njegovu sestru Dede Byrne, svakodnevna pobožnost njihovih roditelja Euharistiji potaknula je otvorenost prema pozivu na posvećen život.

“Oboje su svakodnevno odlazili na misu”, rekla je sestra Dede te nadodala da je njen otac, uz zahtjevan posao kirurga nikada nije propustio svakodnevno euharistijsko slavlje. “Majka je odgojila osmero ‘derišta’, ali je i ona redovito odlazila na misu”, a prenosi CNA.

Primjer vrijedan divljenja

Biskup i časna sestra dvoje su od osmero djece. Sestra Dede je na pitanje kako je to imati njezina mlađeg brata kao biskupa odgovorila da to promatra kao dar od Boga. Biskup Byrne duhovito je odgovorio: “Uvijek kažem da mi je tako drago što moji mama i tata nisu pozvani u svećenički ili redovnički život. [Inače] ne bismo bili ovdje.”

Na pitanje ima li drugih zvanja u obitelji, biskup Byrne je rekao je kako trenutno nema, ali i da mole za drugu generaciju.

Majka je odgojila osmero ‘derišta’, ali je i ona redovito odlazila na misu.

Upitan kakvu ulogu igra humor u njihovim vjerskim životima, biskup Byrne je odgovorio: “Mislim da je život dovoljno izazovan. Morate prepoznati radost.”

“Radost je više od humora. Pa čak i u najizazovnijoj situaciji, Bog je glavni. Dakle, ako samo možete vjerovati, tada nećete sebe ili situaciju shvaćati previše ozbiljno, sve dok Boga shvaćate potpuno ozbiljno,” dodao je. Sestra Dede  nadodala je da “moramo pokazati radost jer tako dovodimo druge Bogu.”

Uvijek kažem da mi je tako drago što moji mama i tata nisu pozvani u svećenički ili redovnički život. Mi tada ne bismo bili ovdje.

Poniznost

Biskup Byrne rekao je da za njega postoje dvije stvari koje mu se nerijetko ponavljaju pri posjeti svojoj matičnoj župi. Ako nemam svog psa, prva stvar koju ljudi pitaju je ‘Gdje je Zelly?’. Drugo pitanje koje mi postavljaju je: ‘Jeste li vi brat sestre Dede?’

To me drži prizemljenim jer znam da su u mojoj obitelji dvoje važnije od mene: moj pas i moja sestra”, našalio se.

Radost je više od humora. Pa čak i u najizazovnijoj situaciji, Bog je glavni. Dakle, ako samo možete vjerovati, tada nećete sebe ili situaciju shvaćati previše ozbiljno, sve dok Boga shvaćate potpuno ozbiljno.

Sestra Dede objasnila je da je život u zajednici poput “druge obitelji”. Dodala je kako njihova 101-godišnja majka živi u njezinoj zajednici i istaknula da je njezin red 2024. star 130 godina.

Zaključujući intervju, biskup Byrne zamolio je gledatelje da mole za uspjeh Nacionalnog euharistijskog kongresa koji će se održati u srpnju. Očekuje se da će čak 80.000 katolika prisustvovati bogoslužju od 17. do 21. srpnja na stadionu Lucas Oil u Indianapolisu, domu Indianapolis Coltsa.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja