Budi dio naše mreže

Na Svjetskom danu mladih 2011. u Madridu, Krist je promijenio Nelsona Cintru (lijevo u gornjem redu) i sada će otići u Lisabon kao novi svećenik za Svjetski dan mladih 2023.

/ dp

Cintra je te 2011. na Svjetskom danu mladih u Madridu kleknuo i izgovorio: “Kriste, dajem ti cijeli svoj život”. Te iskrene riječi poslale su ga na iznenađujuće putovanje do svećeništva, prenosi CNA.

Nakon što je diplomirao na Sveučilištu Ohio 2008., Cintra je počeo preispitivati ​​svoj život i razmišljati o dubljim pitanjima: “Što je smisao života? Zašto sam ovdje?”

Sveti Augustin uvijek je bio “tu negdje”

Iako je primio sve sakramente, članovi njegove obitelji bili su nominalni katolici.

“Dok sam odrastao, nisam znao što je katolička vjera”, istaknuo je vlč. Cintra.

Kao srednjoškolac i student, dovodio je u pitanje Božje postojanje jer je doživio mnogo boli, između ostaloga, i zbog toga što mu je otac umro od raka.

Radujem se što ću biti dostupan hodočasnicima na isti način kao što je taj svećenik bio dostupan za mene.

Međutim, kriza u njegovu životu potaknula je vlč. Cintru na molitvu i traženje Božjeg vodstva i pomoći, pa je počeo tražiti odgovore u Crkvi.

“Znao sam neke od glavnih načela katoličke vjere, pa sam ih počeo istraživati ​​i vidjeti postoji li dobar razlog da vjerujem u njih”, kazao je.

O. Nelson Cintra na svojoj prvoj misi u crkvi Svetih Apostola u biskupiji Boise // Foto: Emily Woodham

Sveti Augustin bio je uvijek “na marginama” Nelsonovog života. Pohađao je augustinsku katoličku školu od prvog do sedmog razreda, odabrao je ime Augustin kao svoje ime za krizmu, a posjedovao je i Augustinove “Ispovijesti”, koje nikad nije otvorio.

Predaj svoj život – cijeli svoj život – Isusu! Ništa ne zadržavaj!

Iako je u početku odbijao ideju o svećeništvu, kada se vratio sa Svjetskog susreta mladih u Madridu, shvatio je da će se morati otvoriti toj ideji.

Povratak na Svjetski dan mladih kao svećenik

U lipnju ove godine, Cintra je zaređen za svećenika Biskupije Boise, u američkoj saveznoj državi Idaho.

Biskup Peter Christensen prima prvi blagoslov od novozaređenog oca Nelsona Cintre // Foto: Vero Gutiérrez

Na Svjetskom danu mladih u Madridu učinio sam životnu ispovijed kod svećenika na klupi u parku. Strpljenje tog svećenika ostavilo je traga na meni, pokorniku novaku”, rekao je.

Njegov savjet mladim ljudima koji sudjeluju na ovogodišnjem Svjetskom danu mladih glasi: “Predaj svoj život – cijeli svoj život – Isusu! Ništa ne zadržavaj!”

“Radujem se što ću biti dostupan hodočasnicima na isti način kao što je taj svećenik bio dostupan za mene”, istaknuo je vlč. Cintra.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja