Budi dio naše mreže

Ključna riječ: sv-majka-terezija

Katolička udruga "Veronikin rubac" održala duhovnu obnovu uz film o sv. Majci Tereziji

Katolička udruga za pomoć starijim i nemoćnim osobama „Veronikin rubac“, koja u Osijeku djeluje sedamnaestu godinu, ostvarila je 20. ožujka prvi dio korizmene duhovne obnove na neuobičajen način, odlaskom u kino Urania gdje je tridesetak članova i prijatelja Udruge pogledalo prvu osječku kinoprojekciju filma „Svitanje u Kalkuti“ (Amanece en Calcuta), španjolskog redatelja i scenarista José María Zavale.

Kada će to biti, Gospodine?

Ako Isusa sada prepoznamo u gladnom i žednom, strancu i golom, bolesnom i zatvorenom, On će nas na Sudnjem danu prepoznati kao baštinike Njegovog kraljevstva.

Od beatifikacije bl. Majke Terezije prošlo je već 19 godina!

Majka Terezija proglašena je blaženicom Katoličke Crkve prije 19 godina, 19. listopada 2003. godine. Obred beatifikacije pred velikim mnoštvom skupljenim na Trgu sv. Petra, urešenom stotinama indijskih i albanskih zastava, predvodio je njen osobni prijatelj, papa Ivan Pavao II.

Sv. Majka Terezija - svetica koja pali svjetlo u tami ovoga svijeta

Sestre Misionarke ljubavi uvijek rade skrovito, bez medijske pozornosti ili potpore. Pouzdaju se samo u Providnost, a Bog u svojoj dobroti i ljubavi njihov rad za siromašne podupire po dobrim ljudima. No, postoje dani u godini kada je i nama dopušteno izbliza vidjeti i dotaknuti plodove njihove vjere. A pred njima riječi zastanu, a srce može samo reći – Bože, kako si velik! Hvala Ti i slava!

Pogledajte koje devetnice možete moliti u rujnu

Devetnica je molitva tijekom devet dana uzastopno koju možete moliti na željenu nakanu ili kao zahvalu za primljene milosti. U nastavku donosimo imena nekoliko svetaca kojima možete moliti devetnicu uoči njihova blagdana ili spomendana.

Majka Terezija i sv. Franjo Saleški o suosjećanju bez osude

Sestra je pokazala majci knjigu u kojoj je bilježila svoje napore da kontrolira svoj jezik. Uspjela je devetnaest puta svladati samu sebe. Jednom je pala. „Nitko nije vidio ovih devetnaest“, kaže Majka u knjizi Gdje je ljubav, tamo je Bog, „ali svi su vidjeli pad. …Možemo vidjeti grešku, ali nikada ne znamo razlog.”

1 2
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja