Budi dio naše mreže

"Križ je slava nad slavama" geslo je koje je 9. ožujka okupilo više od 120 mladih, koji su poput Šimuna Cirenca, Veronike, Jeruzalemskih žena i Majke Marije, hodili s Isusom na putu Njegove muke. Hodočasnički križni put mladih trajao je ukupno 23 km, a započeo je okupljanjem i svetom misom u crkvi Isusa radnika u Subotici.

/ im

S križem u ruci hodočasnici su nastavili put do crkve Marije, Kraljice svijeta na Paliću, gdje su imali kratku pauzu, a nakon toga su se uputili do Biskupijskog svetišta “Gospe od suza” na Bunariću, gdje su imali zajednički ručak i kratki odmor.

Tijekom križnoga puta postaje su predvodili mladi, koji su se, kao i kod nošenja križa kod svake postaje smjenjivali.

Posljednja postaja bila je u župi sv. Roka u Subotici, a hodočasnici iako umorni od puta, napunjeni su snagom koju može dati samo Gospodin. 

Hodočasnički križni put mladih organizirao je Pastoral mladih Subotičke biskupije na čelu s povjerenikom vlč. Dušanom Balaževićem, a mladima naše biskupije pridružili su se i mladi iz Iloka i Valpova, kao i postulanti karmelskog samostana iz Sombora predvođeni ocem. Stjepanom Vidakom

Iako umorni i iscrpljeni, mladi ovo ocjenjuju kao izuzetno pozitivno iskustvo, te se već sada vesele i onome koji će biti naredne godine.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja