Budi dio naše mreže

Novu web stranicu Subotičke biskupije 25. siječnja su javnosti predstavili biskup Subotičke biskupije Franjo Fazekas, te svećenici vlč. Vinko Cvijin i preč. Gáspár Józsa. Na konferenciji za medije rečeno je kako se na stranici radilo više od godinu dana, te da će od sada biti dostupna svima.

/ mk

Nova domena je catholic-su.rs – no, dovoljno je i upisati u Google tražilicu – Subotička biskupija, koja će posjetitelje uputiti na željeno mjesto.

Ovom prigodom biskup Fazekas je istaknuo kako je primarno poslanje Crkve naviještanje Evanđelja – Kristova nauka, te je istaknuo kako i Katolička crkva želi koristiti moderna, suvremena sredstva za tu svrhu.

Po riječima vlč. Cvijina stranica je dostupna na mađarskom i hrvatskom jeziku, a na njemu se mogu pronaći informacije o središnjim biskupijskim ustanovama, o župama i svećenicima, svetištima ove biskupije, kao i izvješća, te događanja iz cijele Subotičke biskupije.

Preč. Gáspár Józsa je napomenuo kako se usprkos duljem vremenskom periodu i svim uloženim naporima, tamo mogu pronaći pogreške ili nepotpuni podaci, koji će, kako je istaknuo, u hodu biti ispravljeni i upotpunjeni.

Po završetku konferencije biskup Franjo Fazekas je klikom na »start« pokrenuo novu web stranicu Subotičke biksupije.

Podsjetimo, subotička biskupija otvorila je i svoju Facebook stranicu i YouTube kanal.

„Subotička biskupija, koja okuplja najveći broj katolika na teritoriju Republike Srbije, nastoji uhvatiti korak s iznimno dinamičnim promjenama u svijetu i u virtualnim prostorima. Nova vremena traže i nove načine naviještanja Evanđelja, a otvorenost prema novim komunikacijskim mogućnostima može otvoriti vrata tako željenom dijalogu Crkve sa svijetom posredstvom medija. Zbog toga je Subotička biskupija odlučila napraviti iskorak u svijet društvenih mreža“, istaknuli su iz Subotičke biskupije.

Ubrzo će biti otvoren Instagram profil, a sada je završen i projekt izrade mrežne stranice koji je najavljen 2022. godine. Objavljeni sadržaji bit će dostupni na mađarskom i hrvatskom jeziku, kao i na drugim jezicima koji se koriste na teritoriju Subotičke biskupije, izvijestio je u utorak 20. prosinca Medijski ured Subotičke biskupije.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja