Budi dio naše mreže

Ključna riječ: s-benedikta-nina-krapic

P. Stanko Perica: Očekuje se da će u narednim godinama drastično rasti broj ekoloških migranata

Izbjeglice su upozorenje o našem načinu života, moramo se svi trgnuti, rekao je u emisiji "Pozvani i poslani" ravnatelj JRS-a - Isusovačke službe za izbjeglice p. Stanko Perica. S. Benedikta Nina Krapić je s p. Pericom razgovarala o radu s migrantima, odazivu u redovnički život nakon odvjetništva, ulozi redovnika i redovnica u Crkvi danas i drugim zanimljivim temama.

Kršćani su odlučni ljudi jasnih stavova

"Odluči biti kršćanin – čvrsto preuzmi osobnu odgovornost da ćeš u odnosima s ljudima ugađati Bogu, da ćeš svakodnevno donositi odluke zbog kojih ćeš možda ostati sam, ostavit će nas možda i oni najbliži, riskirat ćemo položaje i podršku većine. Tu leži kršćanska hrabrost, beskompromisno se odlučiti učiniti istinu i ljubav u svojoj svakodnevici, na radnom mjestu, u ulozi roditelja, prijatelja i prolaznika", poručuje s. Benedikta Nina Krapić, članica Družbe sestara milosrdnica svetog Vinka Paulskog.

S. BENEDIKTA NINA KRAPIĆ: Molila za majčinstvo, a primila redovnički poziv

Nina je imala vrlo obećavajuću karijeru u novinarstvu i kazalištu. Prije nekoliko godina kolege s radija pozvali su je da se jedan vikend pridruži njihovom hodočašću u Međugorje. Ne znajući zapravo što su hodočašća, objeručke je prihvatila njihov poziv. Budući da je njezina karijera već bila u zamahu, u Međugorju se odlučila moliti za dar majčinstva.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja