Budi dio naše mreže

Srećom, najvažnije stvari ipak nisu u našim rukama. U našim najvećim bitkama netko puno jači vojuje za nas. Zato ovdje na zemlji možemo biti djeca, homo ludens, igrati se, slagati kockice svakodnevlja.

/ im

“Duhovni poticaj – Živo vrelo” za Radio Mir Međugorje pripremila je članica Družbe sestara milosrdnica svetog Vinka Paulskog s. Benedikta Nina Krapić. U svojem promišljanju dotaknula se o Božjoj brzi za nas preko arkanđela. U nastavku pročitajte u cijelosti njezino promišljanje.

Uz nas su arkanđeli

Danas slavimo arkanđele Mihaela, Gabriela i Rafaela. Najviše anđele s najvažnijim zadacima. Ime im se daje po tome što čine u našem životu. Mihael je ovdje da nam pokaže da nitko ne može biti ni činiti ono što jest i čini Bog. Gabriel je snaga Božja, a Rafael lijek Božji.

Mi dobro znamo da najvažnije stvari u našem životu nisu pod našom kontrolom ni u našoj moći. Najčešće kad nas pritisne patnja, bolest ili smrt spoznamo koliko smo maleni i tko i što je doista bitno, tada više vrednujemo svoj život i odnose. Vidimo svoju malenost i kada ne možemo oprostiti, riješiti se krivice koja nas pritišće  ili ne možemo prihvatiti sebe, prihvatiti da se nešto ne odvija kako smo zamislili.

Maleni smo i kad se radujemo: kada nastaje i događa se čudo života, kad se život odvija s onu stranu očekivanja. U svim trenucima naše malenosti uz nas su arkanđeli; u bolesti, u tami, u sukobima, napadima zla, u životnim prekretnicama, u zbunjenosti, u začetku novog života, u svakoj proslavi Boga u našem životu.

Kako je dobro znati – mi nismo sami! Nismo stvoreni za samoću, ali ni dovoljno snažni da bi i jedan dan u duhovnom i materijalnom svijetu mogli provesti sami. Bog je sada prisutan, čitavo nebo se bori za nas, arkanđeli, anđeli, sveti i ljudi koji su nam poslani u život.

Nismo stvoreni za samoću, ali ni dovoljno snažni da bi i jedan dan u duhovnom i materijalnom svijetu mogli provesti sami.

Gradeći svoj životni put, možemo se igrati kao djeca kockicama pa svojim snagama izgraditi kuće i poslove, družiti se, učiti, putovati i planirati. No, na igri prolaznog svakodnevlja staju naše snage. Bog ima snagu i vlast nad onim što je doista bitno.

Mi ne živimo svojim snagama; dahom Sile Božje sada dišemo, mislimo i stvaramo. Mi se ne borimo samo svojim snagama; Božja vojska se za nas bori protiv zla. Otac nas ozdravlja od naših bolesti, grijeha i navika kojima se uništavamo. On skida krivnje. Njegovom snagom možemo oprostiti i ljubiti neprijatelje. Ta moć mijenja našu stvarnost, uzdiže nas više no što smo znali da možemo biti. Njegovi arkanđeli i cijela nebeska vojska neprestano rade za nas, u korist naše duše.

Njegovom snagom možemo oprostiti i ljubiti neprijatelje.

Srećom, najvažnije stvari ipak nisu u našim rukama. U našim najvećim bitkama netko puno jači vojuje za nas. Zato ovdje na zemlji možemo biti djeca, homo ludens, igrati se, slagati kockice svakodnevlja.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja