Budi dio naše mreže

Ključna riječ: predanje

Bože, nemam plana niti konkretnih odluka osim da me ti vodiš iz dana u dan

"Iznenadi me ujutro, u podne, navečer. Probudi me. Pozovi me bliže sebi. Po ljudima, dobrima i manje dobrima. Koji te vole i koji još ne znaju da te vole i da ti njih jako voliš." Pročitajte objavu koju je na svojem Facebook profilu postavio karmelićanin Krešimir Josip Bahmec. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

Prepuštanje Božjem vremenu

Prepuštanje Božjoj volji ključ je zadovoljstva — i zahtijeva praksu. To predanje zahtijeva povjerenje, a ako niste navikli vjerovati Bogu, ne možete pucnuti prstima i početi mu vjerovati ništa više nego što možete početi vjerovati novom prijatelju sa svojim najdubljim tajnama.

Potpuno predanje

Kada klonemo, Bog nas ne napušta i ne ostavlja na miru. Čak i kada se Bog čini skrivenim, a mi ne osjećamo Njegovu ljubav, ipak Njegovo suosjećanje prema nama blistavo sjaji.

Očevi, nasljedujući Krista možete položiti svoje živote za obitelj

„Vjerujem da me je svako od moje petero djece učinilo boljim čovjekom. Tako da smatram da mi treba samo još trideset i četvero djece da bih bio prilično pristojan momak", riječi su jednog komičara, no roditeljstvo i brak su vrsta profinjene vatre koja može izgorjeti sebičnost i nesavršenosti, ako im dopustimo. Kako u odgoju djece i roditeljstvu slijediti Krista i ići Njegovim stopama?

Izmolite ovu snažnu molitvu za miran počinak!

Sveti papa Ivan XXIII. sličnu je molitvu molio svake večeri. Kao papa, imao je veliku odgovornost za cijelu Crkvu. Razmislite o težini te odgovornosti! Umjesto da se brine cijelu noć, rekao bi jednostavno Bogu: "To je tvoja Crkva, Bože. Ja idem u krevet!"

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja