Budi dio naše mreže

Ključna riječ: posljednji-sud

Što je to Posljednji sud?

Posljednji sud bit će u vrijeme slavnog povratka Kristova. Samo mu Otac zna čas i dan; samo on odlučuje o njegovu dolasku. Po svom će Sinu Isusu Kristu izreći tada konačni pravorijek o svoj povijesti.

Značenje pjesme "The Man Comes Around" Johnnyja Casha

"The Man Comes Around" je pjesma koju je Johnny Cash objavio 24. svibnja 2002. godine kao singlicu i naslovnu pjesmu na svom posljednjem albumu. Pjesma donosi brojne biblijske reference, od kojih su mnoge zagonetne.

Kada će to biti, Gospodine?

Ako Isusa sada prepoznamo u gladnom i žednom, strancu i golom, bolesnom i zatvorenom, On će nas na Sudnjem danu prepoznati kao baštinike Njegovog kraljevstva.

Ili raj ili pakao

Bespoštedna borba za tvoju dušu još uvijek traje ovdje na Zemlji. Svatko je želi pridobiti za sebe: i raj i pakao, no ona će pripasti onome „odvjetniku“ koji u njoj pronađe više djela dostojnih ili raja ili pak pakla.

ARGUMENTI HKR-a O čistilištu, čistilišnoj vatri, molitvi za duše - posljednjim stvarima

Uoči svetkovine Svih svetih i Dušnog dana promišljalo se o čovjekovoj smrtnosti te eshatološkim stvarnostima: uskrsnuću mrtvih, preobraženju neba i zemlje, ponovnom Kristovu dolasku. Govorimo o raju, paklu i čistilištu odnosno o učenju Crkve o posljednjim stvarima, razvijenom na temelju Svetoga pisma i Predaje. Pitanja je mnogo – od onog hoćemo li i u raju imati obiteljske, bračne i prijateljske veze do onog idu li životinje u raj. Kako izgleda poseban (osobni), a kako posljednji sud? Baca li nas Bog u pakao ili se za pakao sami odlučujemo? O ovim se pitanjima i temama razgovaralo u Argumentima 31. listopada.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja