Budi dio naše mreže

Ključna riječ: pod-smokvom

Fra Mate Kolak: Ako imaš nemoguć prijedlog za Boga samo mu ga predaj i vidjet ćeš kako će On to brzo učiniti mogućim!

Svako vrijeme borbe je milosno vrijeme! – ističe fra Mate Kolak koji smatra da redovnički život pruža veliko bogatstvo. Poziv je osjetio rano u djetinjstvu. Razmišljao je o tome da bude franjevac, ali ga je providnost Božja dovela pavlinima. Inicijator je apostolata 'Pod smokvom', trenutno je na doktorskom studiju te župnik u Svetom Petru u Šumi.

Šest koraka kako pobijediti srdžbu

Jeste li se ikada razljutili? Kako nadvladati srdžbu kada nam dođe? Kako se vježbati u kreposti koja je suprotna srdžbi? Poslušajte u videu vlč. Petra Mlakara u projektu "Pod Smokvom".

Novo lice "Pod Smokvom"

Svečane zavjete položio je u crkvi Sv. Franje Ksaverskoga u Zagrebu 4. listopada 2009. Za đakona ga je 5. prosinca 2009. u zagrebačkoj katedrali zaredio kardinal Josip Bozanić, a za svećenika 19. lipnja 2010.

Što je nedostojna pričest, a što nepotpuna ispovijed?

Koji su uvjeti da bi se učinci i plodovi primanja euharistije u nama doista ostvarivali i događali? Vlč. Petar Mlakar iz projekta "Pod smokvom" donosi misli, poticaje i pouke svetoga župnika Arškoga o euharistiji i pričesti.

Učinci euharistije

Vlč. Petar Mlakar na Youtube kanalu "Pod smokvom" donosi misli, poticaje i pouke svetoga župnika Arškoga (Ivan Maria Vianney) o euharistiji ili pričesti.

Je li grijeh kasniti na misu?

Vlč. Boris Jozić na Youtube kanalu "Pod smokvom" problematizira pitanje je li grijeh kasniti na svetu misu te možemo li se pričestiti, ako zakasnimo?

Vlč. Boris Jozić: Ako patimo, Krist s nama pati i suobličuje nas sebi

Vlč. Boris Jozić na Youtube kanalu "Pod smokvom" problematizira pitanje patnje i zašto je Bog dopušta. "Bog ne dopušta patnju, već pati zajedno s nama. Isus je stoga supatnik. U svakoj boli, bolesniku Krist nastavlja patiti sa nama. Ista ta patnja dopušta nama da budemo patnici zajedno s Njime". Toliko je želio biti s nama, da nam dopušta da nas naša patnja suobličuje Njemu.

Zašto Bog dopušta patnju?

Patnja, poteškoće, tragedije su česta pojava u svakome životu. Kako shvatiti smisao patnje? Koji su razlozi zašto Bog dopušta našu patnju? Saznajte u objašnjenu vlč. Borisa Jozića u videu projekta "Pod Smokvom".

Don Josip Ulić: što čekaš?

Čini mi se da stalno nešto čekamo. Čekamo autobus, avion, koncert, seriju, film vikend. Zimu i proljeće. Čekamo i dočekamo, zar ne? No, od silnog čekanja može nam promaknuti da zaboravimo dočekati Njega...

1 2
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja