Budi dio naše mreže

Svečane zavjete položio je u crkvi Sv. Franje Ksaverskoga u Zagrebu 4. listopada 2009. Za đakona ga je 5. prosinca 2009. u zagrebačkoj katedrali zaredio kardinal Josip Bozanić, a za svećenika 19. lipnja 2010.

/ fe

Popularni kanal “Pod Smokvom” na YouTube servisu dobio je novog “smokvaša”. Fra Matej Jovanovac magistar je biblijskih znanosti na poslijediplomskom studiju u Jeruzalemu na temu „Jesi li blizu Kraljevstvu Božjem?“.

Prvi je župljanin od osnutka župe sv. Nikole biskupa u Vinkovcima koji je slavio mladu misu. Franjevac trećoredac za mladomisničko geslo uzeo je vers iz psalma 73. “Od sada ću uvijek biti s tobom, jer ti prihvati desnicu moju; vodit ćeš me po svom naumu”.

Fra Matej rođen je 12. ožujka 1985. godine u Vinkovcima, od oca Pave i majke Emilije r. Kozarić. Drugi je po starini u obitelji koja ima pet sinova. Osnovnu školu je pohađao u Vinkovcima, a srednju, Nadbiskupsku klasičnu gimnaziju u Zagrebu, koju je završio s odličnim uspjehom kao kandidat franjevaca trećoredaca glagoljaša. Svečane zavjete položio je u crkvi Sv. Franje Ksaverskoga u Zagrebu 4. listopada 2009. Za đakona ga je 5. prosinca 2009. u zagrebačkoj katedrali zaredio kardinal Josip Bozanić, a za svećenika 19. lipnja 2010.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja