Budi dio naše mreže

Ključna riječ: pater-antun-cvek

Godišnjica rođenja za Nebo p. Antuna Cveka

Antun Cvek, svećenik Družbe Isusove, veliki dobrotvor i prijatelj - starih, bolesnih i nemoćnih, dobri duh Zagreba kako ga često nazivaju - preminuo je 28. svibnja 2019.

Prigodna poštanska marka "Pater Antun Cvek – dobri duh Zagreba"

Hrvatska pošta pustit će u optjecaj 18. studenog prigodnu poštansku marku Pater Antun Cvek – dobri duh Zagreba. I na ovaj način želi se odati priznanje životu jednog od najvećih humanitaraca hrvatskog naroda koji je preminuo na glasu svetosti 2019. godine.

FOTO Posljednji ispraćaj "apostola praktične ljubavi"

Pater Antun Cvek pokopan je u četvrtak u isusovačku grobnicu na zagrebačkom groblju Mirogoj. Ispratila su ga brojna subraća isusovci, pedesetak svećenika te više stotina poštovatelja, podupiratelja i korisnika svih njegovih karitativnih inicijativa.

Što nam p. Cvek poručuje?

"Dobri duh Zagreba" iza sebe je ostavio bezbrojne susrete s najpotrebnijima našega grada, a neki od tih susreta ukoričeni su u četiri knjige.

Poznat termin posljednjeg ispraćaja p. Antuna Cveka

Isusovac o. Antun Cvek preminuo je u jutarnjim satima 28. svibnja okrijepljen svetim sakramentima u 86. godini života, 52. godini redovništva i 45. godini svećeništva, izvijestila je Hrvatska pokrajina Družbe Isusove.

Preminuo dobri duh Zagreba - pater Antun Cvek

Antun Cvek, svećenik Družbe Isusove, veliki dobrotvor i prijatelj - starih, bolesnih i nemoćnih, dobri duh Zagreba kako ga često nazivaju - preminuo je u noći s ponedjeljka na utorak u Zagrebu. Pokop velikoga dobrotvora je u četvrtak 30. svibnja u 15.50 sati na zagrebačkom groblju Mirogoj, nakon kojega je misa zadušnica u bazilici Srca Isusova u Palmotićevoj ulici.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja