Budi dio naše mreže

Volonteri udruge "Kap dobrote" i umirovljeni časnici HV-a: Domovinu branimo dobrim djelima

U HKR-ovoj emisiji "Novi valovi dobrote", koju je uredila i vodila Snježana Kirinić Grubić, u četvrtak, 15. listopada gostovali su predsjednik udruge "Kap dobrote" Vinko Franković i potpredsjednik Marinko Šušak. Obojica su dragovoljci Domovinskog rata, a danas umirovljeni časnici Hrvatske vojske.

/ mp

Kako je rekao Vinko Franković, prije 11 godina TV prilog o patru Antunu Cveku potaknuo ga je da se uključi u udrugu “Kap dobrote”.

“Osjećao sam se nepotpun kao katolik. Božja zapovijed nam govori ne samo da ljubimo bližnjega već da ljubimo bližnjega kao sebe samoga. To mi je i danas glavna nit vodilja: da konkretno djelujem prema drugome u ljubavi prema bližnjemu. Udruga ove godine 19. prosinca slavi 30 godina djelovanja.

Snježana Kirinić Grubić, Marinko Šušak i Vinko Franković

P. Cvek nas nadahnjuje u našem radu danas. Inzistirao je na odnosu s Bogom i ljudima, pomaganjem materijalnim i nematerijalnim. Sve što je zamislio i provodio bilo je nadahnuće jer se to duhovno vrlo brzo vidjelo u djelima”, istaknuo je Franković.

Marinko Šušak naglasio je kako je u udrugu “Kap dobrote” došao Božjom providnošću 2007. ili 2008. godine.

“Prvo me srce mobiliziralo da branim domovinu, a kasnije da kao umirovljeni časnik HV-a pomažem potrebitima. Danas branimo domovinu dobrim djelima. Ljubav prema bližnjemu usadili su u mene moji roditelji iz Širokog Brijega u Hercegovini. Dopredsjednik sam udruge ‘Kap dobrote’. Ima puno poslova. Naime, neki nemaju ni struje niti vode. Nezamislivo je u kojoj bijedi ljudi žive u Zagrebu, ali i naši korisnici u Zagorju i Prigorju.

Brinem o devetero korisnika. Bog mi pošalje povremeno i previše toga, ali u volontiranje sam uključio i svoju obitelj. Vjera bez djela je mrtva”, istaknuo je Šušak.

Više o djelatnosti udruge “Kap dobrote” doznajte OVDJE.

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja