Budi dio naše mreže

Ključna riječ: panama

Tri "čuda" pape Franje u Panami

Panama je glavni grad države Paname, a nalazi se u istoimenoj općini i pokrajini. U gradu koji je političko i upravno središte države Paname stanovnici su tijekom Svjetskog dana mladih prepoznali tri "čuda" na kojima zahvaljuju svetom ocu Franji.

Papu Franju dotaknulo svjedočanstvo volontera u Panami

Prije nego što je napustio toplu Panamu, što zahvaljujući vremenskim prilikama ali i duhovnom stanju okupljenih mladih, papa Franjo je prije povratka u Vatikan u nedjelju zahvalio tisućama volontera okupljenima na stadionu panamskog glavnog grada te im je poručio kako su sudjelovali u sličnom događaju koji se dogodio u ranom kršćanstvu.

Nevjerojatna hrabrost malog mučenika, zaštitnika Svjetskog dana mladih u Panami

Društvenim mrežama proširila se nevjerojatna priča četrnaestogodišnjaka iz Meksika, mladog sveca, jednog od zaštitnika Svjetskog dana mladih u Panami, zahvaljujući pateru Stjepanu Ivanu Horvatu, misionaru Krvi Kristove. Mladi je svetac ubijen 10. veljače 1928. godine vičući: “Živio Krist Kralj! Živjela Blažena Djevica od Guadalupe". Mučeničku žrtvu vjerskog progona nastaloga donošenjem novoga meksičkoga ustava 1917. godine priznao je 22. lipnja 2004. godine sveti Ivan Pavao II, a blaženim ga je proglasio 20. studenoga 2005. godine papa Benedikt XVI. Papa Franjo kanonizirao ga je 16. listopada 2016.

1 2
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja