Budi dio naše mreže

Papu Franju dotaknulo svjedočanstvo volontera u Panami

Prije nego što je napustio toplu Panamu, što zahvaljujući vremenskim prilikama ali i duhovnom stanju okupljenih mladih, papa Franjo je prije povratka u Vatikan u nedjelju zahvalio tisućama volontera okupljenima na stadionu panamskog glavnog grada te im je poručio kako su sudjelovali u sličnom događaju koji se dogodio u ranom kršćanstvu.

/ mp

Međutim, oni nisu samo umnažali hranu.

“Mogli ste raditi što god ste htjeli, ali ste se uključili. Sudjelovali ste u čudu umnažanju ne samo kruha već nade”, poručio je Papa napominjući da zarazno djeluju u svijetu, donosi Catholic News.

“Moramo umnažiti nadu”, istaknuo je Sveti Otac posljednjega dana Svjetskog susreta mladih.

Prema riječima Pape, volonteri Svjetskog susreta mladih u Panami pokazali su kako je moguće odreći se vlastitog interesa u korist drugih.

“Obvezali ste se na nešto. Hvala vam na tome”, istaknuo je.

Prije obraćanja Svetog Oca, okupljenim mladima se obratio i volonter Bartosz Placak iz Poljske koji je istaknuo kako je volontirajući na Svjetskom susretu mladih iskusio kako je to bilo živjeti u vremenu prvih kršćanskih zajednica u dijeljenju hrane, doma i svega drugog što je čovjeku potrebno.

“U dijeljenju staramo zajednice i vraćamo se vremenu kad su živjeli prvi kršćani. Nasljedovali smo njihov primjer”, nadodao je.

Panamska volonterka Stella Maris del Carmen ispričala je kako je planirala otići na prethodni Svjetski susret mladih koji je bio u Poljskoj, ali zbog smrti djede svoj je ušteđeni novac dala obitelji.

Papa Franjo bio je dirnut njezinim svjedočanstvom.

“Budući da si se odrekla puta, na taj način si odala čast svojim korijenima”, poručio joj je Papa.

“To te čini ženom, odraslom osobom.” No, nadodao je kako je Bog čudesno djelovao zbog njezine žrtve te se Svjetski susret mladih održao u Panami.

“Bog se voli igrati s nama. Tako On djeluje”, naglasio je Sveti Otac.

Pogledajte sažetak Svjetskog susreta maldih u Panami:

Ključne riječi:
Panama Svjetski susrt mladih

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja