Budi dio naše mreže

Framašice u Panami: Ovdje je sve obojeno mladošću, bukom, veseljem i šarenilom

"Kako to uvijek biva s Hrvatima, gdje god kreneš uvijek ih nađeš", rekao je velečasni Ivan Valentić za Hrvatsku katoličku mrežu javljajući se iz Paname sa Svjetskog dana mladih.

/ fe

Nakon što je vlč. Valentić, povjerenik za mlade Zagrebačke nadbiskupije, sa svojim mladima razgledao obalni pojas grada Paname, susreo je dvije djevojke koje su bile na Svjetskom susretu Frame.

Andrea Karlović koja živi u Čapljini u Bosni i Hercegovini istaknula je da su prije Svjetskog dana mladih u Panami imali Svjetski susret Frame u periodu od 17.-22. siječnja. “Bilo je 150 mladih iz različitih dijelova svijeta, većinski iz Latinske Amerike. Ovih dana bili smo smješteni u školi gdje smo imali vlastiti program. Protekla dva dana razgledavamo Panamu”, rekla je Andrea.

U pratnji mladih framaša iz Zagreba bila je Ana Fruk, članica Predsjedništva Međunarodnog vijeća FSR-a.

“Pratila sam mlade iz Frame na susretu, a sada s Andreom upoznajem grad Panamu u potrazi za katehezom kojoj bi se mogli priključiti. Svako jutro mi Framaši imamo zajedničke molitve, a navečer se okupljamo kako bi podijelili iskustva stečena tijekom dana. Druženje nastavljamo i ovih dana”, rekla je Ana.

Djevojke su izrazile zahvalnost da imaju priliku upoznati drugu kulturu i vidjeti kako ljudi žive u drugim zemljama. Govorile su i o klimatskim i kulturnim razlikama Hrvatske i Paname.

Naglasile su da je pristup euharistijskom slavlju i pjesmi drugačiji nego u Hrvatskoj. Andrea je rekla da je u Panami sve obojeno mladošću, bukom, veseljem i šarenilom, dok je njezina prijateljica Ana istaknula da je zrak vlažniji, a temperature više naspram Hrvatske za taj dio godine.

Dodajmo da je u Panami na Svjetskom danu mladih trenutno više od 250 tisuća osoba, a iz Hrvatske je ove godine putovalo njih dvadesetak.

Ključne riječi:
Frama Panama Svjetski dan mladih

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja