Budi dio naše mreže

Ključna riječ: oratorij

Don Tomislav Lukač: Gospodine, ja sam tvoj magarac i pokušavam te nositi mladima pa koliko mogu, mogu

Salezijanca don Tomislava Lukača majka je još od rođenja posvetila Bogu. Ostavio je obećavajući budućnost nogometaša da bi svoj život posvetio prenošenju vjere djeci i mladima. Providnost ga je dovela u jedinu salezijansku župu u Dalmaciji, onu na splitskom Kmanu, gdje je don Mladenu Deliću otkrio svoju želju. Kao voditelj Oratorija Dominik Savio otkriva zašto je oratorij privlačan djeci i mladima.

Voliš Don Bosca i mlade? Zasuči rukave i pomogni!

Oratorij Don Bosca na Knežiji u Zagrebu djeluje ako ustanova u kojoj se kroz različite aktivnosti, s kulturnim, duhovnim i rekreativnim sadržajima mladima pruža cjeloviti odgoj, i sve s konačnim ciljem spasa duše.

Hrvatski salezijanac novi voditelj službe za hodočasnike u Valdoccu gdje je sv. Ivan don Bosco sve započeo

"Da sam znao zbog čega me zovu iz Rima nikada ne bih podignuo slušalicu", rekao je don Danijel Vidović za HKR, pomalo i kroz šalu, potvrđujući nam promjenu svoje službe koja će nastupiti s početkom rujna unutar Hrvatske salezijanske provincije. Ovaj župnik jarunske župe i svetišta Sveta Mati slobode u Zagrebu također od 1. lipnja zahvalio je svojoj subraći na službi provincijskog povjerenika za pastoral mladih.

Počeli salezijanski "Ljetni oratoriji“

Više od tisuću djece i mladih animatora započelo je u ponedjeljak, 24. lipnja, u salezijanskim oratorijima s "Ljetnim oratorijem" koji se održava pod geslom "Sve(t) ili ništa.“

Kako je don Bosco uspio skupiti 30 tisuća franaka za kuću za oratorij

Dugi trijem, prostrano dvorište, crkva prikladna za svete obrede, sve je to izazvalo neviđeno oduševljenje mladića. Na tom je mjestu međutim postojao strašan i neslućen suparnik. Nije to bio nijedan od brojnih pokojnika koji su počivali u obližnjim grobovima, nego živa osoba, kapelanova domaćica. Čim je čula pjesmu, razgovor i, priznajmo to, galamu dječaka, bijesno je izjurila iz kuće. Naherene kape i rukama podbočivši bokove, počela je strogo koriti zaigrano mnoštvo. Zajedno s njom oglasili su se neka djevojčica, pas, mačka i sve kokoši, te se činilo da će uskoro izbiti europski rat.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja