Budi dio naše mreže

Ključna riječ: operacija-oluja

Okončana oslobodilačka operacija "Oluja"

Na današnji dan, 8. kolovoza 1995. godine, u Gornjem Viduševcu kraj Gline dogodio se povijesni trenutak u hrvatskoj povijesti. Tog dana, ondje se Hrvatskoj vojsci predao 21. kordunski korpus Srpske vojske Krajine.

Četvrti dan VRO "Oluje" - oslobođena Udbina

Na današnji dan, četvrtog dana Oluje 7. kolovoza 1995. godine, 9. gardijska brigada oslobodila je Udbinu. Nakon toga, snage Zbornog područja Gospić nastavile su napredovanje iz više pravaca prema Donjem Lapcu, prema kojem su već iz smjera Bruvna napredovale snage specijalne policije koje su se na prijevoju Otrić spojile s 4. gardijskom brigadom „Pauci“.

Treći dan operacije "Oluje" - nastavljeno oslobađanje hrvatskog područja

Na današnji dan, trećeg dana operacije “Oluja” - 6. kolovoza 1995. godine, nakon reorganizacije snaga, odnosno smjene generala Basarca i dolaska generala Stipetića, snage Zbornog područja Zagreb u ranim jutarnjim satima napokon su oslobodile Petrinju. Bio je to vrlo važan dan na Banovini jer su istog dana hrvatski vojnici oslobodili i Hrvatsku Kostajnicu te u večernjim satima Glinu.

FOTO Pogledajte kako je obilježena 25. obljetnica VRO Oluja u Kninu

"Potrebno nam je svima obraćenje: vjernosti Bogu i ljubavi prema svakom čovjeku. Svijest da smo sinovi i kćeri zajedničkog nebeskog Oca i da smo braća i sestre, jedini je siguran put krčenja šikarja i izgradnje Lijepe Naše", poručio je, između ostaloga, splitsko-makarski nadbiskup i metropolit Marin Barišić, predvodeći misno slavlje u crkvi Gospe velikog hrvatskog krsnog zavjeta u Kninu u srijedu, 5. kolovoza, na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, Dan hrvatskih branitelja i 25. obljetnicu vojno-redarstvene operacije "Oluja".

Nadbiskup Barišić u Kninu: Potrebno nam je svima obraćenje - vjernosti Bogu i ljubavi prema svakom čovjeku

Koncelebriranu misu u crkvi Gospe velikog hrvatskog krsnog zavjeta u Kninu u srijedu, 5. kolovoza, predvodio je splitsko-makarski nadbiskup i metropolit Marin Barišić u zajedništvu s vojnim ordinarijem Jurom Bogdanom, šibenskim biskupom Tomislavom Rogićem, kninskim franjevcima i drugim svećenicima. Misa na Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 25. obljetnice vojno-redarstvene operacije "Oluja" slavila se za Domovinu s posebnom nakanom za sve duhovne i tjelesne potrebe njenih stanovnika, posebice hrvatskih branitelja, kako živih tako i preminulih.

Dr. Ante Nazor: Braniteljima dugujemo, ne samo zahvalnost, već i državu u kojoj danas živimo

Povjesničar i ravnatelj Hrvatskog memorijalno-dokumentacijskog centra dr. Ante Nazor u povodu obilježavanja 25. obljetnice VRO Oluja, Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja za Hrvatsku katoličku mrežu rekao je više o važnosti Operacije Oluja, njenom oslobodilačkom i humanitarnom karakteru te žrtvi koju su podnijeli branitelji za sve Hrvate i domovinu Hrvatsku.

Hvala za Domovinu!

U emisiji Hrvatskoga katoličkog radija u povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, 5. kolovoza, operacije Oluja i oslobođenja hrvatskoga okupiranog teritorija prisjetili su se sudionici i svjedoci Domovinskog rata general Pavao Miljavac, Vesna Škare Ožbolt iz Ureda predsjednika Franje Tuđmana te kninski gradonačelnik Marko Jelić.

Gradonačelnik Jelić - Knin 25 godina poslije VRO "Oluja"

Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja te 25. obljetnica VRO Oluja obilježit će se u srijedu, 5. kolovoza u Kninu. Prema riječima kninskog gradonačelnika Marka Jelića, obilježavanje i slavlje ovih značajnih događaja i obljetnice "Oluje" odvijat će se u skladu s važećim epidemiološkim mjerama, odnosno preporukama Nacionalnog stožera civilne zaštite. "Preporučujemo svima da se ovogodišnja kninska proslava na nacionalnoj razini aktivno prati iz svojih domova na izravnom televizijskome prijenosu i drugim medijima", istaknuo je Jelić u razgovoru za Hrvatsku katoličku mrežu.

1 2
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja