Budi dio naše mreže

Ključna riječ: o-jacques-phillipe

Praštanje u obiteljskomu životu

Želio bih reći nekoliko riječi o praštanju zato što se milosrđe koje živimo u obitelji pokazuje u raznim oblicima. Ohrabrujemo, podupiremo, nosimo jedni druge, no najpotrebniji oblik milosrđa jest sposobnost praštanja. Nije uvijek lako oprostiti, ali je nužno! Ako nema praštanja između supružnika, ako nema praštanja među članovima obitelji, problemi se počnu množiti.

Kako mogu primiti milost Duha Svetoga?

Biti kršćanin ne znači samo vršiti neku zadaću ili obavljati popisane zadatke, nego po vjeri (punoj nade i ljubavi) primati neizmjeran i besplatan Božji dar. Živjeti evanđelje znači u svojoj ljudskoj ograničenosti i slabosti primati sve bogatstvo milosrdne Očeve ljubavi, dopuštati da nas Bog iz dana u dan mijenja, slobodno i velikodušno odgovarati na njegovu ljubav i dijeliti je s onima koje Gospodin dovede na naš put. Više no ikada Bog se želi objaviti i priopćiti čovjeku. Najveća su mu radost ljudska srca koja s posvemašnjim pouzdanjem i potpunom raspoloživošću primaju neiscrpan dar njegove ljubavi. Neka ovo djelo pomogne čitateljima da ustraju u vjeri, nadi i ljubavi, da budu uvijek otvoreni djelovanju Duha Svetoga i ubrzaju dolazak punine ljubavi i milosrđa što ih Bog želi izliti na naš svijet kako bi, prema obećanju, „svako tijelo vidjelo spasenje Božje“ (usp. Lk 3,6).

Što molitva čini u našem srcu?

Kada nedostaje smisao, pokušavamo ga zamijeniti osjećajima. Jedna reklama za automobile kaže: „Napunite rezervoar emocijama“. To je slijepa ulica u kojoj nalazimo samo frustracije, a koja može dovesti i do nasilja i samouništenja. Tisuću zadovoljstava još uvijek ne predstavlja jednu jedinu sreću…

Što kada nam se čini da Bog ne čuje naše molitve?

Bog nas ne će uvijek uslišiti onako kako bismo željeli jer katkada trebamo na konkretan način iskusiti da molitva nije manipulacija Bogom, što je česta napast u poganstvu. Povjerenjem i molitvom možemo od Boga dobiti sve, ali Bog ostaje apsolutan vlasnik svojih darova koji su uvijek posve besplatni. Bog ne dopušta nikakvu manipulaciju, nikakvo ucjenjivanje, nikakvu ljudsku računicu, nikakvo potraživanje.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja