Budi dio naše mreže

Ključna riječ: neplodnost

Spontani pobačaj promijenio je mene, ali i moje razumijevanje Božje ljubavi

"I sada kad se sjetim kako mi je tijelo iščekivalo mogući gubitak, čekajući da tehničar ultrazvuka nešto kaže, osjećam tugu. 'Gdje su otkucaji srca?', pitala sam. Ali nije ih bilo." Dio je to priče dugog i bolnog puta Aundi Kolber na kojem je iskusila traumu i životni gubitak pomoću kojeg je, osim patnje, spoznala i dubinu Božje ljubavi.

Poznajete li mogućnosti prirodnoga planiranja obitelji?

Želite li saznati više o tome, Centar za prirodno planiranje obitelji, u suradnji s Nadbiskupijskim pastoralnim institutom u Zagrebu, 12. i 26. listopada organizira jesensku jednodnevnu edukaciju o plodnosti žene i muškarca te o Billingsovoj ovulacijskoj metodi planiranja obitelji za djevojke i mladiće, zaručnike i bračne parove.

Ostati vjeran Bogu noseći breme neplodnosti

Nakon desetljeća nade, molitve i pokušaja, Ana i Joakim napokon su dobili dijete. No za mnoge parove koji se suočavaju s neplodnošću, biološko dijete nikada neće biti moguće. Je li njihova radost nemoguća i vjera manja zato što nisu u mogućnosti začeti?

Zašto je Bogu trebalo toliko vremena da vam podari dijete?

"Visoko je iznad zemlje nebo, tako su puti moji iznad vaših putova, i misli moje iznad vaših misli” (Iz 55,9). Ako Bog od vas traži da čekate, znači da vas priprema da ispunite Njegov plan za vas. Ova trogodišnja djevojčica zna zašto su njezini roditelji tako dugo čekali na susret s njom.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja