Budi dio naše mreže

Poznajete li mogućnosti prirodnoga planiranja obitelji?

Želite li saznati više o tome, Centar za prirodno planiranje obitelji, u suradnji s Nadbiskupijskim pastoralnim institutom u Zagrebu, 12. i 26. listopada organizira jesensku jednodnevnu edukaciju o plodnosti žene i muškarca te o Billingsovoj ovulacijskoj metodi planiranja obitelji za djevojke i mladiće, zaručnike i bračne parove.

/ hjb

Edukacija se održava 12. ili 26. listopada 2019. od 9 do 17 sati u Nadbiskupijskom pastoralnom institutu u Zagrebu. Do sada je jednodnevni tečaj završilo gotovo 700 mladih ljudi. Rezultati završnog upitnika za polaznike na kraju dana, dobiveni kroz četiri godine provođenja tečaja, pokazuju da je ova edukacija iznimno zanimljiva, važna i korisna za življenje istinskih ljudskih i kršćanskih vrijednosti u braku odnosno obitelji.

Kotizacija koja se plaća na tečaju je 80 kn za pojedince, 120 kn za parove, a uključuje tiskane materijale, knjižice i okrjepu u pauzama. Za prijave je potrebno ispuniti obrazac do 10. ili do 23. listopada, a bračni i zaručnički parovi ispunjavaju zajedničku prijavu.

Centar za prirodno planiranje obitelji

Billingsova ovulacijska metoda jedan je od najsuvremenijih prirodnih načina planiranja obitelji. Služi i za postizanje i za odgađanje trudnoće. Temelji se na prepoznavanju prirodnih razdoblja plodnosti i neplodnosti, prateći znakove povezane s ovulacijom. Za razliku od kontracepcije, ne narušava sklad prirode već ga uvažava. Pretpostavlja suradnju i zajedničku odgovornost muža i žene te tako produbljuje odnos ljubavi, poštovanja i međusobnog razumijevanja supružnika. Jednostavna je i praktična u primjeni, besplatna, nema štetnih posljedica za zdravlje a prema Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji djelotvornost u izbjegavanju trudnoće je 97% (a prema novijim istraživanjima čak 99,5%). Više informacija na www.ppo.hr.

Centar za skrb o plodnosti: FertilityCare Hrvatska

FertilityCare skrb o plodnosti je međunarodno priznat i znanstveno utemeljen sustav koji se odnosi na praćenje znakova plodnosti te omogućava pouzdano prirodno planiranje obitelji i pomaže u liječenju problema ginekološkog i reproduktivnog zdravlja žene. FertilityCare™ sustav pomaže ženama u sljedećim područjima: praćenje ginekološkog zdravlja i plodnosti, postizanje i odgađanje trudnoće prirodnim putem, hormonalni problemi, kroničan iscjedak, neuobičajena krvarenja, policistični jajnici, PMS, postporođajna depresija, spontani pobačaji, neplodnost. Više o tome na www.fertilitycare.hr.

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja