Budi dio naše mreže

Ključna riječ: nedjelja-ba

Najčešće mislimo da nas netko voli jer mi njega volimo

O ljubavi nikada dosta. U njoj se krije bezbroj divota i kobnih prevara. Ona je puna raznoraznih zamki. Nikada nismo sigurni u ljubav. Nitko ne može reći uvjereno: „Ja ljubim!“, premda su nam ove i one pjesme pune tih veličanstvenih izjava i zaklinjanja.

Nadbiskup Warda upozorava na izumiranje kršćana

Irački nadbiskup Erbila mons. Bashar Warda upozorio je stotine vjerskih vođa u Indoneziji na Baliju, dok je bio na forumu "G20 Religion", na izumiranje kršćana u njegovoj zemlji ako se dosadašnja razina općeg nasilja i progona vjerskih manjina nastavi.

FRA IVAN OPAČAK Polivalentni umjetnik iz inata

Koliko su čudni putevi Gospodnji i koliko povrijeđen ponos jednog dječaka može dovesti do čudesna otkrića i spoznaje samoga sebe, pokazuje životna priča koju je fra Ivan Opačak, član Franjevačke provincije Bosne Srebrene te likovni, glazbeni i filmski umjetnik ispripovjedio novinarki Katoličkog tjednika Josipi Miler.

Na današnji dan osnovana Marijina legija

Dana 7. rujna 1921. osnovana je "Marijina legija" u Irskoj. Ta katolička laička organizacija danas ima milijune članova širom svijeta koji svojim karitativnim djelovanjem pomažu potrebite.

Tri brata franjevca i tri dijecezanska brata svećenika

Činjenica je da se Hrvati često ne znaju pohvaliti nečim pozitivnim. Tako je, primjerice, prava senzacija u svjetskim medijima kada negdje postoje dvojica braće svećenika. U Vrhbosanskoj nadbiskupiji postoje dva puta po trojica – iz dviju obitelji po tri brata svećenika.

Tko su crkveni naučitelji?

Danas slavimo svetog Ivana Zlatoustog, crkvenog naučitelja. Jedan je od najproduktivnijih istočnih crkvenih teologa i pisca te ga stoga ubrajaju u četiri velika istočna crkvena oca. Nazivaju ga i “euharistijskim doktorom” jer je, kao nitko prije njega, posve jasno iznio pravovjerni nauk o euharistiji. No, znate li tko su zapravo crkveni naučitelji? Znate li koliko ih ima i koliko je među njima crkvenih naučiteljica?

Vatikanski muzeji otvaraju vrata za posjetitelje

Tiskovni ured Svete Stolice najavio je da će se Vatikanski muzeji ponovno otvoriti za posjetitelje u ponedjeljak 1. lipnja te će zainteresirani ponovno moći razgledati i park u Castel Gandolfu – subotom i nedjeljom od 10 do 18 sati.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja