Budi dio naše mreže

Ključna riječ: mogu-li-rastavljeni-primati-pricest

Zadarska Crkva posebnu brigu posvetit će obitelji

"Obitelj je važna institucija i temelj društva i Crkve, ali i osnovna stanica u razvoju pojedinca kojoj treba podrška sa svih razina", naglasio je zadarski nadbiskup Milan Zgrablić u govoru članovima nadbiskupijskog Povjerenstva za pastoral s obiteljima.

Rasprava o pričešćivanju rastavljenih u organizaciji Salesiane

Pedesetak ljudi u publici moglo je čuti vrlo zanimljivih argumenata i uživati u, na trenutke, vrlo žustroj raspravi u kojoj su sudjelovali poznati redovnik i profesor fra Ante Vučković, teolog Bruno Petrušić i filozof Hrvoje Vargić. U raspravu se uključila i publika sa svojim pitanjima, a sve je na kraju prošlo u vrlo ugodnom i uljudnom tonu, unatoč suprotstavljenim mišljenjima.

CRKVO, GDJE SI? Rasprava o pričešćivanju rastavljenih

Na tribini posvećenoj raspravi o pričešćivanju rastavljenih govorit će se o nauku pape Ivana Pavla II. o pričešćivanju bračnih parova u neredovitim okolnostima. Je li nauk pape Franje u skladu s tradicionalnim naukom Crkve? Smiju li se pričešćivati rastavljeni i ponovno civilno vjenčani katolici? Tribina će se održati u nedjelju, 20. ožujka, s početkom u 19:30 u Palači Milesi u Splitu.

Smiju li rastavljeni primati sakramente?

Koja je razlika između rastave i razvoda? Mogu li se napušteni supružnici ispovijedati i pričešćivati? Smije li se supružnika napustiti u slučaju da je zajednički život u ženidbenoj zajednici nemoguć i nepodnošljiv? O svemu tome piše mons. Ratko Perić, mostarsko-duvanjski biskup i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja