Budi dio naše mreže

Ključna riječ: masoni

Zašto je masonerija nespojiva s Katoličkom Crkvom?

Tko su masoni, zašto je masonerija nespojiva s Katoličkom Crkvom i koji je krajnji cilj masona, bila su neka od pitanja u Argumentima HKR-a u ponedjeljak. Gosti urednice Tanje Maleš bili su urednik knjige "Vojska Bezgrešne i masonerija" dr. fra Josip Blažević te sociolog, sveučilišni profesor i kolumnist Slaven Letica. U emisiju su bili pozvani predstavnici čak triju masonskih loža u Hrvatskoj, ali svi su se ispričali nemogućnošću dolaska.

VOJSKA BEZGREŠNE I MASONERIJA Donosimo izvadak iz najnovijeg zbornika fra Josipa Blaževića!

Tek izašao "Zbornik radova Vojska Bezgrešne i masonerija" urednika fra Josipa Blaževića posvećen je Ivanu Mužiću, masonologu, koji je najviše pridonio rasvjetljavanju masonstva u Hrvatskoj, a izdao ga je Centar "Hrvatski Areopag" za međureligijski dijalog Hrvatske provincije sv. Jeronima franjevaca konventualaca. Prvi donosimo izvadak iz Zbornika u kojem don Mužić otkriva korijene masonstva u Hrvatskoj.

Biti katolik i mason u isto vrijeme je neprihvatljivo

"Od osnutka masonerije do danas, Crkva je izdala otprilike šesto raznih intervenata, dokumenata i smjernica u kojima osuđuje masoneriju i u kojima zabranjuje učlanjivanja katoličkim vjernicima u masoneriju. Dakle, stav Katoličke Crkve je više nego jasan, nikada nepromijenjen u smislu da biti katolik i biti mason u isto vrijeme nikako nije prihvatljivo (...) Nije to samo neko društvo kao što je primjerice nogometno društvo ili sl. Jasno su metafizički orijentirani i jasno je da je njihova metafizika nespojiva s kršćanskim poimanjem Boga, čovjeka i svijeta", rekao nam je fra Josip Blažević u povodu novo izdanog zbornika "Vojska Bezgrešne i masonerija".

Papa Leon XIII.: Strgnuli smo s lica masonstva krinku pod kojom se krilo i razotkrili ga u svoj njegovoj opakoj izobličenosti

U posljednje vrijeme se mogu pročitati razna mišljenja o tome što su masoni i kako Crkva na njih gleda. Dobro je da vjernici znaju koji je službeni stav Crkve o masonima kako ne bi potpali pod utjecaj onih koji o masonima, iz nekih svojih razloga, pišu drukčije. Uz dopuštenje izdavača, donosimo izvadak iz Verbumove knjige "Masonstvo bez maske" u kojoj autor, bivši visokopozicionirani američki mason John Salza, otkriva zaprepašćujuću istinu o onome što se zbiva unutar tajanstvenih masonskih loža.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja