Budi dio naše mreže

Ključna riječ: klapa-sveti-juraj

"Ploviti se mora" - himna hrvatskih pomoraca koji danas slave svoj dan

Na ovogodišnju inicijativu Pomorskog fakulteta u Rijeci i uz podršku brojnih renomiranih institucija i ustanova hrvatskog pomorstva, Sindikata pomoraca Hrvatske, Jadrolinije, Ministarstva mora, prometa i infrastrukture i Ministarstva obrane pjesma "Ploviti se mora" u izvedbi klape "Sveti Juraj" Hrvatske ratne mornarice proglašena je himnom hrvatskih pomoraca.

Klapa "Sveti Juraj"- HRM dala podršku humanitarnoj akciji Obrok za obrok

I ove godine pokrenuta je akcija pod nazivom "Obrok za obrok" koja se održava na prostoru ispred Pučke kuhinje na Svetom Duhu od 25. studenoga ove pa do 8. siječnja iduće godine. Na svojim društvenim mrežama objavili su da su ih ove godine podržali i članovi klape Sveti Juraj Hrvatske ratne mornarice. Njihovu objavu prenosimo u cijelosti.

Klapa HRM "Sveti Juraj" u Međugorju snimila kadrove za spot pjesme "Ostani s nama Kraljice mira"!

Kamenitom stazom kojom se prije gotovo 40 godina penjalo šestero vidioca kada im se prvi put ukazala Gospa, na Podbrdo se popela klapa ”Sveti Juraj” Hrvatske ratne mornarice kako bi snimili kadrove videospota za pjesmu ”Ostani s nama Kraljice Mira”. Pjesmu ”Ostani s nama Kraljice Mira” za koju je glazbu i tekst je napisao Franjo Kraljević, a vokalni aranžman Mario Božić snimili su nedavno, a naći će se na novom CD-u kojeg će povodom 40. obljetnice Gospina ukazanja u Međugorju izdati Informativni centar Mir Međugorje.

Klapa HRM-a „Sv. Juraj“ pjevala na misi tijekom 27. vojno-redarstvenog hodočašća uoči odlaska iz Lourdesa

U ponedjeljak ujutro prije povratka u Hrvatsku, sudionici 27. hodočašća Hrvatske vojske, policije i branitelja su u Lourdesu slavili misu pred Spiljom ukazanja. Euharistijsko slavlje predvodio je vojni ordinarij u RH msgr. Jure Bogdan, uz koncelebraciju vojnog ordinarija iz BiH msgr. Tome Vukšića, generalnih vikara vojnih ordinarijata u RH i BiH, don Marka Mede i msgr. Željka Čuturića, vojnih i policijskih kapelana i drugih svećenika.

Predstavljamo novu uskrsnu pjesmu klape "Sveti Juraj" HRZ

Klapa "Sveti Juraj" Hrvatske ratne mornarice snimila je novu pjesmu "Uskrsna radost" za koju je glazbu i tekst napisao fra Ivo Peran, jedan od najvećih glazbenika Crkve u Hrvata. Vokalni aranžman za klapu potpisuje prof. Vladan Vuletin, a instrumentalnu pratnju puhačkog orkestra prof. Mario Božić.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja